Seyahat Rehberi

Mersin Cennet Cehennem Çukurları Gezi Rehberi

17.07.2023
İçerikler [göster]

Mersin Cennet Cehennem Çukurları Gezi Rehberi

Mersin, Türkiye'nin güneyinde yer alan bir şehirdir ve birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapar. Mersin'in en ünlü turistik yerlerinden biri olan Cennet Cehennem (Cennet ve Cehennem) Çukurları'dır. Cennet Cehennem Çukurları, Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Doğal yollarla oluşmuş olan bu iki büyük çukur, adeta ziyaretçilerine hayran bıraktırıyor. Gelin birlikte inceleyelim...

Mersin Cennet Cehennem Çukurları

Mersin Cennet Çukuru Hakkında

Cennet Çukuru, bir yeraltı akıntısının neden olduğu kimyasal erozyonun neden olduğu bir çatının çökmesiyle oluşan büyük bir çukurdur. Elips şeklindeki kenarın çapı 250 ve 110 metre, derinliği ise 70 metredir. Çukurun kuzey-güney kesiminde yaklaşık 200 m. en uzun ve en derin noktası 135 metredir. Bu mağaranın ağzında bir mağara girişi ve küçük bir kilise bulunmaktadır. Mağaranın sonunda, kiliseden sonra mitolojik bir yeraltı deresinin sesini duyabilirsiniz.

Mersin Cennet Cehennem Çukurları

Cennet Mağarası manzarası Miyosen'de oluşan sığ denizel kireçtaşı tabakalarındaki karstik süreçlerin bir sonucu olarak derine batmış ve oluşmuştur. Hendeğin kuzey yamacı oldukça diktir. Mağara, kapalı bir karstik mağara sisteminde bir galerinin çatısının çökmesi sonucu oluşmuştur. Dor düzenine göre inşa edilmiş bir tapınağın kuzey duvarındaki insutu olmayan taşlara Hellenistik ve Roma dönemlerinde görev yapmış 130 din adamının isimleri kazınmıştır. Tapınak, Hristiyanlık döneminde bir kiliseye dönüştürülmüştür. Tapınağın güney kısmında duvar yoktur. Cennet Kuyusu yakınında Zeus Tapınağı kalıntıları Merdiven de muhtemelen o dönemden kalmadır. Cennet Çukurunda aşağıya inmek için asansör ve seyir terası bulunmaktadır.

Mersin Cehennem Çukuru Hakkında

Mersin Cennet Cehennem Çukurları

Cehennem Çukuru ise adını, dik ve tehlikeli yapısı özelliklerine sahiptir. Cehennem Çukuru, daha macera arayan ve dağcılık gibi yolculuklar sevenler için uygundur. Bu çukur, dar ve kayalık bir yapıya sahiptir. Cehennem çukuru'nun çevresindeki patikalar, yürüyüşçülerin ve dağcıların kullanım güzergâhları sunar. Yaklaşık 110 m derinliğindeki Cehennem Çukuru, bir yer altı mağara sisteminin çatısının çökmesi sonucu oluşan karst yer altı akışının açılarak Cennet sürahisi'nin oluşmasına neden olmuştur. Kenarları içbükey olduğu için girilemez. Kuyunun dibinden batıda Cennet Sahası'nın dibine kadar bir yer altı deresi akmaktadır. 2021'de cehennem çukurunun daha iyi gözlemleyebilmek için bir cam seyir terası inşa edildi.

Mersin Cennet Cehennem Çukuruna Nasıl Gidilir?

Mersin Cennet Cehennem Çukuru Mersin Silifke İlçe merkezine 25 km mesafede, antik Narlıkuyu limanının 2 km ve Kızkalesine ise 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Mersin Cennet Cehennem Çukuruna kişisel araçla veya kiralık araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca aracınızı park etmek için otoparkı mevcuttur. 

2023 Yerli ve yabancıları uğrak noktası olan Mersin Cennet Cehennem Çukuru giriş ücretleri ise  için 150 TL'dir. Müze kartınız var ise girişler ücretsizdir.

Mersin Araç Kiralama

arabakirala.com.tr üzerinden Araç Kiralama nasıl yapılır?

arabakirala.com.tr araç kiralama platformu üzerinden araç kiralama yapmak oldukça basit bir süreçtir. Aşağıdaki adımları takip ederek arabakirala.com.tr üzerinden araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Websiteye Giriş: Tarayıcınızı kullanarak arabakirala.com.tr web sitesine gidin yada Araba Kirala (Appstore, Google Play Store, Huawei App) mobil uygulamasını indirin.
  2. Araç Arama: Ana sayfada yer alan araç arama formunu kullanarak, araç kiralama yapmak istediğiniz şehir, kiralama tarihi, teslimat yeri ve iade yeri gibi bilgileri seçin ve "Araç Bul" butonuna tıklayın.
  3. Araç Seçimi: Araç arama sonuçlarında size uygun araçları görüntüleyebilirsiniz. Araçların detaylarını, fiyatlarını, kiralama koşullarını ve özelliklerini inceleyerek tercih yapabilirsiniz.
  4. Rezervasyon: Beğendiğiniz bir aracı seçtikten sonra "Hemen Kirala" butonuna tıklayarak rezervasyon sürecine devam edin.
  5. Bilgileri Doldurma: Kiralama bilgilerini doldurun. Bu bilgiler arasında adınız, soyadınız, iletişim bilgileriniz, ödeme bilgileriniz, ek hizmetler gibi detaylar yer alabilir.
  6. Ödeme: Rezervasyonunuzu tamamlamak için ön ödeme işlemini gerçekleştirin. arabakirala.com.tr kredi kartı ile ödeme kabul etmektedir. Güvenli bir şekilde ödemenizi tamamlayarak rezervasyonunuzu onaylayabilirsiniz.
  7. Rezervasyon Onayı: Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, arabakirala.com.tr tarafından size bir rezervasyon onayı gönderilecektir. Rezervasyon onayında, kiralama detayları, araç bilgileri, fiyatlar ve diğer önemli bilgiler yer alacaktır.
  8. Araç Teslimatı ve İade: Rezervasyon onayındaki talimatları takip ederek, aracınızı teslim alabilir ve kiralama süresi sonunda aracı anlaşmalı olduğunuz teslimat noktasına geri iade edebilirsiniz.
Güncel Araç Kiralama Kampanyalarını Nasıl Takip Edebilirim?

arabakirala.com.tr, kullanıcılarına işbirlikleri ve kampanyalar ile sürekli olarak indirimli araç kiralama imkanı sağlamayı hedeflemektedir. Güncel kampanyalarımızı "Kampanyalar" sayfasını ziyaret ederek inceleyebilir dilerseniz üye olarak kampanyalar hakkında düzenli olarak e-mail alabilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi