Kültür Sanat

Çanakkale Seramik Müzesi Gezi Rehberi

02.09.2023
İçerikler [göster]

Çanakkale Seramik Müzesi Gezi Rehberi

1906 yılında Müstahkem Mevki er hamamı olarak inşa edilen bina, bugün Çanakkale Seramik Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Şu anki ismi olan Çanakkale Seramik Müzesi Uzun yıllardır kullanılmamış eski er hamamını yeniden Restore edilerek 109 yıl aradan sonra  2013 yılında “Seramik Müzesi” olarak kullanılmak üzere yeniden kazanılmış. Seramik müzesi olarak kullanılan hamamda soğuk, ılık ve sıcaklık olan hizmet veren bölümlerin seramik müzesine girişi dinlenme ve bilgilendirme alanı ile sergileme alanları olarak düzenlenmesi tesise ayrı bir renk katmaktadır.   

Çanakkale Seramik Müzesi

17. Yüzyılında itibaren üretimi yapılan Çanakkale seramikleri, saraya üretim yapan iznik ve Kütahya'nın ürünlerinin aksine, halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli seramikler yapılmıştır.

Seramik  Müzesine Bahçe tarafındaki giriş kapısından müzeye girildiğinde küçük bir toplantı salonu, hol ve karşılama noktası yer almaktadır. Çanakkale Seramik Müzesinin yine bahçeye açılan bir bölümü, Restorasyon ve canlı performans atölyesine ayırtılmıştır.  Müzenin arka kapısından girildiğinde ise farklı koleksiyonlarda yer alan Çanakkale Seramiklerinin yanı sıra günümüz seramik sanat ve zanaatkarlarının ürünleri, seramik, pişmiş toprak tarihi ve üsluplar ilgili çeşitli kalıcı sergiler bulunmaktadır.

Çanakkale Seramik Müzesi

Çanakkale seramik müzesinde önceden planlı bir şekilde her yıl programlı şekilde periyodik sergiler düzenlenmektedir.

Çanakkale Seramik Müzesi Nasıl Gidilir? Giriş ücretleri Ne kadar?

Çanakkale, tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer şehirlerden biridir. Bu eşsiz ülkede denize girilecek çok güzel yerler yanı sıra mavinin yeşille buluştuğu ve tarihi deneyimleyebileceğiniz heyecan verici yerler bulunmaktadır. 

Çanakkale Seramik Müzesine nasıl gidilir? derseniz araç kiralama yaparak veya toplu taşıma kullanarak seramik müzesine varabilirsiniz? 

arabakirala.com.tr 3 adımda araç kiralama işlemi yaparak seyahatınıza konfor katabilirsiniz?

  • Çanakkale Seramik Müzesi Giriş

Adres: Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak 33-35 Müstahkem Mevkii Er Hamam  

seramik Müzesine açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir.

  • Pazartesi: Kapalı
  • Salı:10.00-19.00
  • Çarşamba: 10.00-19.00
  • Perşembe: 10.00-19.00
  • Cuma: 10.00-19.00
  • Cumartesi: 10.00-19.00
  • Pazar: 10.00-19.00

arabakirala.com.tr üzerinden Araç Kiralama nasıl yapılır?

Çanakkale ucuz Fiyatlı Araç Kiralama

arabakirala.com.tr araç kiralama platformu üzerinden araç kiralama yapmak oldukça basit bir süreçtir. Aşağıdaki adımları takip ederek arabakirala.com.tr üzerinden araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Websiteye Giriş: Tarayıcınızı kullanarak arabakirala.com.tr web sitesine gidin yada Araba Kirala (Appstore, Google Play Store, Huawei App) mobil uygulamasını indirin.
  2. Araç Arama: Ana sayfada yer alan araç arama formunu kullanarak, araç kiralama yapmak istediğiniz şehir, kiralama tarihi, teslimat yeri ve iade yeri gibi bilgileri seçin ve "Araç Bul" butonuna tıklayın.
  3. Araç Seçimi: Araç arama sonuçlarında size uygun araçları görüntüleyebilirsiniz. Araçların detaylarını, fiyatlarını, kiralama koşullarını ve özelliklerini inceleyerek tercih yapabilirsiniz.
  4. Rezervasyon: Beğendiğiniz bir aracı seçtikten sonra "Hemen Kirala" butonuna tıklayarak rezervasyon sürecine devam edin.
  5. Bilgileri Doldurma: Kiralama bilgilerini doldurun. Bu bilgiler arasında adınız, soyadınız, iletişim bilgileriniz, ödeme bilgileriniz, ek hizmetler gibi detaylar yer alabilir.
  6. Ödeme: Rezervasyonunuzu tamamlamak için ön ödeme işlemini gerçekleştirin. arabakirala.com.tr kredi kartı ile ödeme kabul etmektedir. Güvenli bir şekilde ödemenizi tamamlayarak rezervasyonunuzu onaylayabilirsiniz.
  7. Rezervasyon Onayı: Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, arabakirala.com.tr tarafından size bir rezervasyon onayı gönderilecektir. Rezervasyon onayında, kiralama detayları, araç bilgileri, fiyatlar ve diğer önemli bilgiler yer alacaktır.
  8. Araç Teslimatı ve İade: Rezervasyon onayındaki talimatları takip ederek, aracınızı teslim alabilir ve kiralama süresi sonunda aracı anlaşmalı olduğunuz teslimat noktasına geri iade edebilirsiniz.
Güncel Araç Kiralama Kampanyalarını Nasıl Takip Edebilirim?

arabakirala.com.tr, kullanıcılarına işbirlikleri ve kampanyalar ile sürekli olarak indirimli araç kiralama imkanı sağlamayı hedeflemektedir. Güncel kampanyalarımızı "Kampanyalar" sayfasını ziyaret ederek inceleyebilir dilerseniz üye olarak kampanyalar hakkında düzenli olarak e-mail alabilirsiniz.

Araç Kiralama İptal ve İade İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yeni nesil araç kiralama moturu olan arabakirala.com.tr üzerinden yapmış olduğunuz rezervasyonlarınızı iptal ve iade linkine tıklayarak yada rezervasyon iletişim merkezi numaramızı arayarak talebinizi iletebilirsiniz. İptal ve iade talebiniz aynı gün içerisinde sonuçlandırılacaktır. İptal ve iade işlemleri tamamlandıktan sonra ilgili tutar rezervasyonun aynı gün içerisinde iptal edilmesi durumunda hemen sonraki günlerde iptal edilmesi durumunda ise kredi kartınıza genellikle 4 iş günü içerisinde yansıyacaktır, ancak banka süreçlerine bağlı olarak işlem süresi uzayabilir. İptal ve iade koşulları hakkında detaylı bilgi almak için "İptal ve İade" sayfamıza göz atabilirsiniz.

arabakirala.com.tr araç kiralama platformu sizlere kullanıcı dostu arayüzü ve kolay rezervasyon süreçleri ile kullanıcılarına pratik bir araç kiralama deneyimi sunmaktadır. Araç kiralama ile ilgili tüm soru, öneri ve görüşleriniz için iletişim sayfasını kullanarak, 0850 888 66 55 numaralı rezervasyon merkezimizi arayarak ya da [email protected] e-mail adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Kültür Sanat