Kültür Sanat

Türkiye'nin En Büyük Kütüphanesi Nerede?

16.01.2024
İçerikler [göster]

Türkiye'nin En Büyük Kütüphanesi Nerede?

Rami Kütüphanesi, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir kütüphanedir. Rami Kışlası, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin tarihindeki birçok askeri yapı gibi, dönemin mimari özelliklerini yansıtarak inşa edilmiştir. Genellikle bu tür kışlalar, Osmanlı ordusunun barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılmıştır. Bu binalar genellikle büyük avlular, revirler, mutfaklar ve askeri birliklerin odalardan oluşur.

Rami Kütüphanesi

2016 yılında açılan kütüphmaneye , 18. yüzyılın ortasında inşa edilen Rami Kışlası'nın restore edilmesiyle oluşturulmuştur. Rami Kütüphane, 51.000 m2 kapalı alana ve 1.000 m2 yapay bir göle sahiptir. İçerisinde yetişkin, çocuk, gençlik ve ihtisas olmak üzere dört kütüphane bölümü bulunmaktadır. Rami kütüphanesinde söyleşi, seminer, sergi, bilgisayar laboratuvarı, çocuk oyun alanı ve engelli merkezi bulunuyor.

Kütüphanenin koleksiyonunda yaklaşık 1 milyon kitap, dergi, gazete ve dijital materyal bulunmaktadır. Kitaplar, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve diğer dillerdedir. Rami Kütüphanesi, İstanbul'un en büyük ve en modern kütüphanesidir. Her yaştan ziyaretçiye bilgi ve kültür hizmeti sunmaktadır.

Rami Kütüphanesi Nasıl Gidilir?

Rami Kütüphanesi, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, Rami Kışlası'nın bulunduğu alanda yer almaktadır. Kütüphaneye ulaşım için toplu taşıma araçlarını veya kiralık araç kullanabilirsiniz.

Rami Kütüphanesi'ne otobüs, metro ve minibüs ile ulaşabilirsiniz.

  • Otobüsle: 37A, 37E, 37Y, 38B numaralı otobüsleri kullanarak kütüphaneye ulaşabilirsiniz. Otobüs ile ulaşım sağlayacak ziyaretçilerimizin Talimhane Caddesi durağında inmeniz gerekmektedir. Durak ve kütüphanemizin arasında çok az yürüme mesafesi bulunmaktadır.
  • Metroyla: M1A ve M1B metrolarını kullanarak kütüphaneye ulaşabilirsiniz. Metro ile ulaşım sağlayacak ziyaretçilerimizin Rami Kışla Caddesi veya Talimhane Caddesi durağında inmeleri gerekmektedir.
  • Minibüsle: A-27 ve A-74 numaralı minibüs hatlarını kullanarak kütüphaneye ulaşabilirsiniz. Minibüs ile ulaşım sağlayacak ziyaretçilerimizin Rami Kışla Caddesi veya Talimhane Caddesi durağında inmeleri gerekmektedir.

Kiralık araç ile Rami Kütüphanesi'ni Keşfet

Rami Kütüphanesi'ne kiralık araç ile ulaşmak için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullandıktan sonra TEM Otoyolu'na devam edin. Otoyoldan Eyüpsultan çıkışını kullanarak Eyüpsultan'a girin. Eyüpsultan'dan Rami Kışla Caddesi'ni takip ederek kütüphaneye ulaşın.

Kütüphanenin adresi şu şekildedir:

Adres: Rami Kışla Müdürlüğü, Yeni Rami Mahallesi, Rami Kışla Caddesi, No. 98/1 Eyüpsultan / İstanbul

Tel: 0212 934 38 55

Kategoriler: Kültür Sanat