Kültür Sanat

İstanbulda Görulmesi Gereken Müzeler

07.01.2023
İçerikler [göster]

İstanbulda Görulmesi Gereken Müzeler

İstanbul'da Görülmesi Gereken Müzeler

İstanbul; Tarihi sokakları, mitolojik hikayeleri ve kozmopolit yapısıyla tüm dünyayı kendine hayran bırakıyor. Her şeyden önce onu istisnai kılan, tarihi mirası ve ülke sanatının merkezidir. Burada müzeler, İstanbul'un bu tarihi mirasını ve sanatsal yönünü etkileyici bir şekilde ortaya koyan yapılar olarak dikkat çekiyor. İstanbul'daki hangi müzeler zengin koleksiyonlarıyla sizi etkiliyor? İstanbul'daki özenle seçilmiş müzeler listesine bir göz atalım.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi


İstanbul'un tarihi atmosferinden kaçmak ve sanatla iç içe olmak için Sakıp Sabancı Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Çünkü bu müze İstanbul'un en iyi sanat müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Sakıp Sabancı Müzesi'nde, Resim Koleksiyonu'nda ünlü Türk ressamları ve İstanbul'da yaşayan yabancı ressamların eserlerini, Dekoratif Eserler Koleksiyonu bölümünde ise farklı yüzyıllara ait vazo ve avizeleri görebilirsiniz. Emirgan arşivi, 20. yüzyılın başlarından itibaren Emirgan bölgesine ait fotoğrafları içermektedir. Kitap sanatı bölümünde zengin hat koleksiyonlarını ve birçok değerli eseri görebilirsiniz. Sakıp Sabancı Müzesi'nin Pazartesi günleri kapalı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Diğer günlerde saat 10:00'dan itibaren ziyarete açıktır. 18:00'e kadar

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türk, İslam ve Osmanlı çinilerinin merkezidir. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul'un en iyi müzelerinden biridir. Çünkü çeşitli koleksiyonlarıyla İstanbul bölgesinin kültürünü, mimarisini ve tarihini gösteriyor. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde ayrıca Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi'ni de bulacaksınız. İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etmeyi planlıyorsanız, pazartesi günleri kapalı olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca haftanın diğer günlerinde 09:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Yerebatan Sarnıcı Müzesi

Yerebatan Sarnıcı Müzesi

İstanbul'da müzeler denilince akla ilk gelen müzelerden biri şüphesiz Yerebatan Sarnıcı'dır. Bizans döneminde uzun süre insanların su ihtiyacını karşılayan bu mimari yapı sizi yüzlerce yıl öncesine götüren bir atmosfer sunuyor. Ayrıca 2022 yılında restore edilen müze, eski sütunları, huzurlu sessizliği ve serinletici atmosferi ile unutulmaz bir deneyim sunuyor. Sütunlar güçlendirildi ve müzenin giriş çıkışları yenilendi. nolu bazilika sarnıcının haftanın her günü 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söylemek gerekir.

Dolmabahçe Sarayı 

Dolmabahçe Sarayı 

Dolmabahçe Sarayı; Kabataş'tan Beşiktaş'a uzanan Dolmabahçe Caddesi ile İstanbul Boğazı arasındaki geniş alanda yer alan en ünlü Osmanlı saraylarından biri. 285 odası, 6 salonu ve 6 banyosu bulunan Dolmabahçe Sarayı'nın en ünlü yapıları harem, çan kulesi ve Mabeyn'dir. Bunlara ek olarak Dolmabahçe Sarayı'nda görülmesi gereken yerleri tavsiye ederiz: 4,5 tonluk avize ve Kraliçe Victoria'dan hediye Hereke halısı, Padişah Merdiveni olarak bilinen görkemli kristal merdiven Kırmızı Oda Mavi Salonu, Zülvecheyn Salonu ve Süfera Salonu Cam Saray Resim Heykel Müzesi Dolmabahçe Sarayı Pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günlerde ise sabah 09:00'dan itibaren ziyaret edebilirsiniz. 18:00'e kadar

Pelit Çikolata Müzesi

Pelit Çikolata Müzesi

Çikolatadan yapılmış Ayasofya Camii'ni, İstanbul Boğaz Köprüsü'nü, Meryem Kulesi'ni ya da Galata Kulesi'ni görebileceğinizi söylesek ne düşünürsünüz? Pelit Çikolata Müzesi'ndeki eserlerin neredeyse tamamı çikolatadan yapılıyor. Çikolata aşığıysanız Pelit Çikolata Müzesi tam size göre. Ayrıca Pelit Çikolata Müzesi haftanın her günü saat 10:00'dan itibaren açıktır. 17:00'ye kadar Yani çikolatadan yapılmış çikolata çeşmeleri ve ünlü isimlerin heykellerini görmek isterseniz bu müze için her gün bir düzenleme yapabilirsiniz.

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykeli Müzesi

İstanbul Balmumu Heykeli Müzesi

Geçmişten günümüze birçok dünya lideri, ünlü sporcu ve sanatçının balmumu figürlerini görmek ister misiniz? O halde İstanbul Beyoğlu'ndaki Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi'ni ziyaret etmenizi öneririz. Burada Barış Manço'dan Rihanna'ya, Albert Einstein'dan Leonardo da Vinci'ye kadar birçok ünlü isim ve bilim insanını balmumunda görebilirsiniz. Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi haftanın her günü saat 11:00'den itibaren ziyarete açıktır. 20:00'ye kadar

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi

"Bir müzeyi ziyaret etmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!" Bir müze gezmek isterseniz diyebileceğiniz İstanbul Oyuncak Müzesi aradığınız adres olabilir. İçinde 4.000'den fazla nostaljik oyuncağın yer aldığı Oyuncak Müzesi, Sunay Akın tarafından Kadıköy'de kuruldu. Sunay Akın ayrıca 0'tan fazla ülkedeki müzayedelerden oyuncak koleksiyonu satın aldı. İstanbul Anadolu yakasındaki müzelerden biri olan İstanbul Oyuncak Müzesi, Pazartesi hariç her gün açıktır. Check-in saatleri hafta içi 10:00-18:00, hafta sonu 10:00-18:30'dur.

İstanbul'un gözde müzelerinden bazılarını gezdik. Tabii bunların dışında pek çok müze daha var. Ancak, muhtemelen müze giriş ücretleri hakkında sorularınız var. Müzeye giriş ücretli veya ücretsiz. Bazen sadece müze kartla girilebiliyor. 

"Müze kart ile İstanbul'da hangi müzelere girilebilir?" İstanbul'da ücretsiz müzeler sorusunun cevabı ise şöyle:

  • Müze kart İstanbul'da nerelerde geçerlidir?

Topkapı Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Yıldız Sarayı
Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
Fethiye Müzesi
Galata Kulesi
Galata Mevlevihanesi
Rumeli Hisarı
İstanbul Bilim ve Teknoloji Müzesi
İstanbul Arkeoloji Müzesi

Türkiye İş Bankası Müzesi
Galatasaray Üniversitesi
Kültür ve Sanat Merkezi
Sait Faik Abasıyanık Müzesi
Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi
İstanbul Atatürk Müzesi
Haldun Taner Müze Evi
Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi
Kazım Karabekir Paşa Müzesi

İstanbul'da 54 müze bulunmaktadır. Arkeoloji, sanat, tarih, doğa, jeoloji, coğrafya, denizcilik gibi çeşitli alanlarda müzeler bulunmaktadır. Müzeleri ilgi alanlarınıza göre seçebilir, bilgi ve keyif dolu günler geçirebilirsiniz. İyi eğlenceler!

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz. 

Kategoriler: Kültür Sanat