Kültür Sanat

İstanbul Oyuncak Müzesi Gezi Rehberi

09.03.2023
İçerikler [göster]

İstanbul Oyuncak Müzesi Gezi Rehberi

İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan 2005 tarihinde Belçikalı Akın ve şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 18. yüzyıldan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerini sergileyen müze, tarihi bir konakta yer alıyor. Sunay Akın'ın 20 yıldır 0'tan fazla ülkedeki antikacılardan ve müzayedelerden aldığı oyuncaklarla inşa edilen İstanbul Oyuncak Müzesi, ziyaretçilerini dünya tarihi ile daha eğlenceli ve ilgi çekici bir öğrenme yöntemiyle tanıştırıyor. Örneğin uzay oyuncakları bölümü aya ulaşma arayışını, tren oyuncakları bölümü ise sanayi devrimini oyuncakların dilinden anlatıyor. Müzenin içi bu düşünceyle sahne sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. Müze, bir şair tarafından açıldığı ve bir sahne sanatçısı tarafından tasarlandığı için dünyada bir ilktir.

İstanbul Oyuncak Müzesini İç Kısmı

İstanbul Oyuncak Müzesi Gezi Rehberi

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin en önemli özelliklerinden biri de 3 kuşağın bir arada vakit geçirebileceği ve ortak mutluluklarını paylaşabileceği bir yer olmasıdır.  İstanbul Oyuncak Müzesi'nin en önemli özelliklerinden biri de tüm fertleriyle bir aileyi içinde barındırması. Büyükanne ve büyükbaba, baba/anne ve torun, bir zaman makinesinde çocukluklarına döndüklerinde birbirlerine yaşadıklarını anlatmaktan hoşlanırlar. Oyuncak Müzesi'nin koridorları "Bendeydi!" diye başlayan seslerle yankılanıyor. ve çocukluk anılarını yansıtıyor.

İstanbul Oyuncak Müzesinin Araç Ve Uçak Bölümü

İstanbul Oyuncak Müzesine Nasıl Gidilir?

İstanbul Oyuncak Müzesi, Kadıköy Göztepe'deki tarihi konakta yer almaktadır. Müzeye otobüsle ulaşmak için "Göztepe"den 10B, 10S, 14Ç, 17, 17L, 19F, 19M, 19S numaralı otobüslere, GZ1, GZ2 otobüslerine binerek "Tütüncü Mehmet Efendi Camii"ne, ER1, ER2 otobüslerine binin. . Erenköy istasyonuna. Erenköy durağında trenden inebilir ve 10 dakikada müzeye yürüyerek ulaşabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Fincan Takımları

İstanbul Oyuncak Müzesine 2023 Giriş ücretleri Ne kadar? ve Ziyaret Saatleri Nedir?

  • İstanbul Oyuncak Müzesi hafta içi 10:00 – 18.00 arası, hafta sonu ise 10.00 – 18:30 arası ziyaret edilebilir. Müze Pazartesi günleri kapalıdır.
İstanbul Oyuncak Müzesi Uzay Bölümü

İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücret Fiyatları Aşağıdaki gibidir.

  1. Yetişkin: 95 TL
  2. Öğrenci: 50 TL
  3. Çocuk (3–12  Yaş arası): 50 TL
  4. 65 Yaş Üstü: 50 TL
  5. Engelliler, 3 yaş altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri, kokartlı rehber ve basın mensupları ücretsiz giriş yapabiliyor.
Kategoriler: Kültür Sanat