Gourmet

İstanbul’un En Meşhur Yemekleri ve İçecekleri

03.04.2023
Contents [show]

İstanbul’un En Meşhur Yemekleri ve İçecekleri

İstanbul, dünyanın en eski şehirlerinden biri ve Asya ile Avrupa arasında bir köprü olmasıyla ünlüdür. İstanbul, tarih boyunca Roma'dan Bizans'a, Latin İmparatorluğu'ndan Osmanlı İmparatorluğu'na kadar birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır. Tarihi, mimarisi ve büyüleyici güzelliğiyle göz kamaştıran İstanbul, yemekleriyle de dikkat çekiyor. İstanbul, büyük bir şehir olarak Türkiye'nin her yerinden ve hatta dünyanın farklı yerlerinden göçmen almıştır. 17 milyon nüfusuyla, çoğu küçük Avrupa ülkesinden bile daha fazla nüfusa sahiptir. Etnik yapısının çeşitliliği kültürünü ve tabii ki mutfağını da etkilemiştir. İstanbul denilince akla fast food tarzı yemekler gelir. Ancak bu şehirde çok farklı mutfaklar var.

Eminönü Balık Ekmek

Eminönü Balık Ekmek

İstanbul'un ikonik Eminönü semtinden geçerken balık ve ekmek kokuları iştahınızı kabartır. Turşu ile balık dükkanı arasında gidip gelirken önce turşu mu yoksa balık ekmeği mi yesek diye düşünebilirsiniz. Bu ikilemi bitirmek en iyisidir; Eminönü'nde durup iki lezzeti aynı anda tadabilirsiniz.

Sütlüce Uyruk

Sütlüce Uyruk

Bir sakatat türü olan uykunun en güzel hali Sütlüce tarafından yenir. Kendine özgü lezzeti ile tüm ülkeye yayılan uykuluk yemeğini, her ilde bulmak mümkündür. Ancak İstanbul’da uykuluk yemek için gidilecek ilk adres ise her zaman Sütlüce olmuştur. 
Pek çok faydası bulunan uyku hali genellikle bahar aylarında yenilir.

Ortaköy Kumpir

Ortaköy Kumpir

İstanbul Beşiktaş semtinin Avrupa yakasında yer alan Ortaköy Camii bölgeye adını vermiştir. Ortaköy'ün en sevilen ve meşhur lezzeti kumpirdir. Ortaköy'e yolu düşen herkese meşhur kumpiri yemesini tavsiye ederiz. Çünkü bu bölgede kumpirler yabancı turistler arasında da oldukça popülerdir. Patatesin en lezzetli halini tatmak için Ortaköy'e bir gezi planlayabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti kesinlikle tatmalısınız derim.

Süleymaniye Kuru Fasulye

Süleymaniye Kuru Fasulye

Fasulye Dükkanı, yarım asrı aşkın bir süredir. yerli ve yabancı turistlerle buluştuğu, İstanbul'un tarihi yarımadasında Mimar Sinan'ın ana eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii'nin yanında yer almaktadır. Süleymaniye kuru fasulyesiyle ünlüdür. Bunun nedenlerinden biri de oldukça hareketli bir bölge olmasıdır. Yoğun bir günün ardından insanlar, doyurucu, yemeye hazır bir yemek arayışıyla bu mahalleye akın ediyor.

Kanlıca Yoğurt

Kanlıca Yoğurt

Kanlıca, İstanbul'un Beykoz ilçesinde ünlü bir semttir. Anadoluhisar ile Çubuklu arasında yer almaktadır. Anadolu yakasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün eteğinin kuzeyinde yer alır. Kanlıca'nın en meşhur lezzeti yoğurttur. Bu yoğurt pudra şekeri ile yenildiğinde damakta unutulmaz bir tat bırakır. Kesinlikle denemelisiniz.

Beyoğlu Çikolatası

Beyoğlu Çikolatası

Beyoğlu Çikolatası,Beyoğlu sokaklarını saran muhteşem aromasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yıllardır kalitesini koruyan Beyoğlu çikolataları, bölgenin her noktasında bulunmaktadır. Sabah işe giderken, akşam eve giderken gün geçtikçe kendinizi çikolata kokusuna kaptırabilir, onlarca çikolata dolabının önünde görebilirsiniz. Beyoğlu yıllardır hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir caddedir. Buradaki çikolatalar herkesin başını döndürecek kadar lezzetli.

Sarıyer Börek

Sarıyer Börek

Sarıyer böreği yöremizin meşhur ve tarihi bir böreğidir. Bu börek yiyenleri şaşırtıyor. Çıtır çıtır, orta ısılı ve istenirse pudra şekerli olarak müşterilere sunulur. Onu yiyenlerin ağzında erir. Sarıyer böreği ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun kıtlık döneminde gayrimüslim vatandaşlar tarafından sade ve üzeri pudra şekeri ile yapılarak 1895 yılında halka ikram edilmiştir.

Vefa Boza

Vefa Boza

İstanbul'da Boza denince akla Vefa gelir. Kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmek için Vefa semtine uğrayıp boza içebilirsiniz.
Vefa Bozacısı, İstanbul ili Fatih İlçesi, Vefa Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir Boza şirketidir. 1876 ​​yılında bir kurum olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'ndan Dünya Savaşlarına kadar cumhuriyetlerin kuruluşuna tanıklık etmiş ve bu süreci devam ettirmiş bir aile şirketi.

İnci Pastanesi Profiterol

İnci Pastanesi Profiterol

Profiterol denilince akla ilk gelen yerlerden biri kesinlikle İnci Pastanesi. Taksim'in simgesi. İstiklal Caddesi'ndeki Circle d'Orient binasında 68 yıldır hizmet veren ve 7 Aralık 2012'de taşınan tarihi İnç Pastanesi şimdi Beyoğlu Miss Caddesi'nde hizmet veriyor. Doku, krema ve sos doğru. Yanındaki soğuk limonata ile uyumu da mükemmel. İnci Pastanesi tezgahta bir tabak profiterol sunuyor. Müşteriler, siparişlerini beklemeden en sevdikleri tabağı alabilirler. Profiteroller geleneksel olarak çikolata sosuyla servis edilir, ancak günümüzde bazı insanlar bunları sossuz olarak da tüketmektedir.

Pierre Loti Kahve

Pierre Loti Kahve

Pierre Loti'de Haliç'e karşı bir fincan kahve içmek dinlendirici ve unutulmaz bir deneyimdir. Kahvehaneleriyle ünlü Pierre Loti Tepesi'nin tepesinden İstanbul'un panoramik manzaralarını seyredin. Kahve kültürünün güçlü bir şekilde yaşatıldığı İstanbul'da enfes kahvelerin tadını çıkarabileceğiniz Pierre Loti.

Categories : Gourmet