Travel Guide

Türkiye Meşhur Köyleri Nelerdir?

10.04.2023
Contents [show]

Türkiye Meşhur Köyleri Nelerdir?

Kuzeyden güneye, doğudan batıya onlarca zengin topraklarda yaşamak, keşfedilecek sonsuz güzellikle, toprak kokusu, doğa güzelliği yanı sıra sıcak kanlı insanları vardır köylerimizde. Gelin birlikte Türkiye'nin  Meşhur köylerini ziyaret edelim! Işıltılı, hareketli metropolü geride bırakın ve sakinliği, mimarisi ve hikayeleriyle ilginizi çeken bir köye gidin. Türkiye'nin en güzel köylerine yaptığımız gezimizde, kendi hayatlarını yaşayan ve yaşadıkları evlerle, yürüdükleri sokaklarla ruhlarının güzelliğine etki eden köylerimizi inceleyelim şimdi birlikte;

Köyleri

Çıralı Köyü

Yunan mitolojisinden günümüze hiç sönmeyen ateş anlamı olarak çıralı nerede? Çıralı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı bir ilçedir. Doğa ile denizi buluşturan çıralı, tarihi zenginliğiyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Beyderalli Milli Parkı içerisinde yer alan doğal tarihi sit alanıdır. Efsaneye konu olan Çıralı ve Çıralı Plajı, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır.

Çıralı Köyleri

Özellikle denizi seven, huzurlu ve sakin bir tatil isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Çıralı, Antalya-Kemer ilçesidir. Harika denizi ve Uzun kumsalı sadece turistlerin değil aynı zamanda Caretta Carettaların da ziyaret ettiği bir yerdir. Dilerseniz çıralıda tekne turu programı da sizlere opsiyonel olarak sunuluyor. Ayrıca araç kiralayarak  alışveriş için  Çıralı uğrayabilirsiniz.

Akpınar Köyü

Akpınar köyü, Eğirdir şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan şirin bir köydür. Buradan Eğdir Gölü, Yeşil Ada ve Kan Adası, Barra Dağı ve Anamas, Boğaziçi Ovası'nı sıcacık çay içip gözleme yerken görebilirsiniz.

Akpınar Köyü

Akpınar köyün gezinize biraz ara verip gölün fotoğraflarını çekebilirsiniz. Rotanın bundan sonraki kısmı biraz daha zor. 1.700 metre yükseklikteki zirveye ulaşmak için 1 kilometrelik bir tırmanış gerekiyor ve Eğirdir Gölü, kovada Gölü, Isparta şehir merkezi ve bölgedeki birçok yerleşim yeri manzarası sunuyor sizlere mutlaka ziyaret etmenizde tavsiye var. Ayrıca arabakirala.com.tr. araç kiralayarak  Akpınar uğrayabilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Şirince Köyü

Şirince Köye ilk ayak bastığınızda kültürel ve mimari yapısıyla büyüleneceksiniz. Bugün Rum döneminden kalma yaklaşık 180 ev var. Köy evlerinin yanı sıra fırınlar, kahvehaneler ve çeşmeler de göz dolduruyor. 19. yüzyıldan kalma Aya Yani ve Aya Dimitri kiliseleri, köyün tarihi eserlerinden sadece ikisidir. Köyde ayrıca bir ilkokul binası bulunmaktadır. Bu yapı Şirinçe'nin topoğrafyasının anlaşılmasında önemli bir konuma sahiptir. Buradan evleri, bahçeleri ve dağları görebilirsiniz.

Şirince Köyü

Köyün adından da anlaşılacağı gibi şirin bir çarşısı var. Bu çarşıda başka hiçbir yerde görmediğiniz meyve şaraplarını görebilirsiniz. Birçok şarap imalathanesinden birinde Şirince'nin ünlü meyve şaraplarını denemeden edemiyorsunuz. Çarşıda köylülerin ürünlerini sattığı küçük tezgahlar da var. Aradığınız her şeye sahibiz. El işlerinden sabuna, zeytinyağından pekmeze, baldan reçele, hediyelik eşyalara ve daha fazlası... Bu güzel köy, karnınız acıktığında size birçok seçenek sunuyor. Şirince köyü gezinizde araç kiralama yaparak gezinize konfort sağlayabilirsiniz.

Kayaköy Fethiye

Doğrudan deniz kıyısında yer alan tarihi köy büyüleyici manzaralar sunmaktadır. Ege ve Akdeniz'in birleştiği kıyı şeridi ile Kayaköy tam bir fotoğraf karesidir. Karaçam, kızılçam, sedir, sığla ve ardıç, yöreyi fundalıklarıyla, Fethiye Kayaköy'ü ise kamp alanlarıyla bilinir kılıyor. Modern binaların nadiren görüldüğü eski köy, yemyeşil bir ortama sahiptir. 

Kayaköy Fethiye

Yazın havayı bir nebze serinletebilen köklü ağaçları, hayvan barınağı ve huzur açısından güvenli alanları Kayaköy'ü farklı kılıyor. Özel kamp alanı fırsatlarından faydalanabilir veya ortak alanlarda kamp yapabilirsiniz. Dilerseniz arabakirala.com.tr. Kayaköy köyü gezinizde araç kiralama yaparak gezinize konfort sağlayabilirsiniz.

Uçhisar Köyü

Uçhisar Köyü

Nevşehir'in 5 km doğusunda, Ürgüp'ün 13 km batısında ve Avanos'un 10 km güneyinde yer alan Uçhisar, Persler'de Kral Yolu, Selçuklular'da İpek Yolu olarak bilinen yol üzerinde kurulmuştur. 40 km yükseklikteki devasa bir kayanın eteğinde yer alan peri bacalarının ilk ortaya çıktığı yer burasıdır. Dünyanın her yerinden milyonlarca insan bu büyüleyici şehri ziyaret ediyor. Dilerseniz arabakirala.com.tr. Uçhisar köyü gezinizde araç kiralama yaparak

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Travel Guide