From The World

2024 Resmi Tatil Günleri

29.09.2023
Contents [show]

2024 Resmi Tatil Günleri

Resmi tatil, bir bölge veya bölge hükümeti tarafından resmi olarak belirlenmiş ve genellikle kamu sektöründe çalışanların izinli sayıldığı günler ifade eder. Bu günler genellikle ulusal bayramlar, dini bayramlar, önemli tarihler veya özel etkinliklere dayanabilir.

Resmi tatiller, genellikle devlet daireleri, okullar, programlar ve birçok iş yeri için tatil günleri olarak kabul edilir. Çoğu zaman, resmi tatil ilişkileri çalışanlarının izin hakkına sahiptir. Gelin birlikte 2024 yılında resmi tatiller ne zamana denk geldiğine bakalım.

2024 Resmi Tatil Takvimi

Resmi Tatil GününTarihSüreGün
Yılbaşı1 Ocak1 GünPazartesi
Ramazan Bayramı9 Nisan-12 Nisan3,5 GünSalı -Cuma
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı23 Nisan1 GünSalı
1 Mayısı Emek Ve Dayanışma Günü1 Mayıs1 GünÇarşamba
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı19 Mayıs1 GünPazar
Kurban Bayramı15 Haziran-19 Haziran4,5 GünCumartesi-Çarşamba
15 Temmuz Demokrasi  Ve Milli Birlik Günü15 Temmuz1 GünPazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı30 Ağustos1 GünCuma
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı28 Ekim-29 Ekim1,5 GünPazartesi- Salı

1 Ocak Yılbaşı

2024 yılının ilk günü pazartesine denk geliyor. Yılın ilk Resmi tatili olan 1 ocak' hafta sonuyla birleştirdiğinizde 3 günlük bir tatil gününüz olmaktadır. Bu 3 günlük günde Ailecek gezi planı yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla eğlence düzenleye bilirsiniz. Arabakirala.com.tr  ile araç kiralama yaparak hem tatilinizi konfor katıp yılbaşı gününüz keyifli ve muhteşem başlangıç yapabilirsiniz.

Ramazan Bayramı

2024 yılında Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlayıp,12 Nisan Cuma günü sona ermektedir. Arife günü 9 nisan salı gününe denk gelmektedir.  Yarım gün olan arife günü tatiliyle birlikte  ramazan bayramı tatili resmi olarak 3,5 gün sürmektedir. Hafta sonuyla birleştirdiğinizde ise 5,5 gün Ramazan Bayramı tatil günü olmaktadır. Ramazan Bayram tatilinizi Aile büyüklerini ziyaret edebilirsiniz. Arkadaşlarınızla bayram tatili yapabilirsiniz. Arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak gezinize  konfor katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı salı gününe denk gelmektedir. Dilerseniz pazartesi günüde ek izin alarak. tatilinizi 4 gün boyunca Çocuklarınıza bir tatil hediyesi yapabilirsiniz. arabakirala.com.tr   araç kiralama yaparak tatilinize renk katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

1 Mayısı Emek Ve Dayanışma Günü

1 Mayısı Emek Ve Dayanışma Günü Çarşamba gününe denk gelmektedir. Dilerseniz arkadaşlarınızla veya Ailecek bir eğlence düzenleyip gününüze renk katabilirsiniz. Arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak seyahatınız'a konfor katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı Pazar gününe denk gelmektedir. Hafta sonu tatil planı yaparak ailecek veya sevdiklerinizle gezi planı yapıp değerlendire bilirsiniz.arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak tatilinize renk katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

Kurban Bayramı

2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayıp,19 Haziran Çarşamba günü sona ermektedir. Arife günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelmektedir.  Yarım gün olan arife günü tatiliyle birlikte  Kurban bayramı tatili resmi olarak 4,5 gün sürmektedir. Hafta sonuyla birleştirdiğinizde ise 5  gün Kurban Bayramı tatil yapabilirsiniz. arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak gezinize  konfor katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

15 Temmuz Demokrasi  Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi  Ve Milli Birlik Günü Pazartesi gününe denk gelmektedir. 15 Temmuz tarihinde çalışanlar  için 1 günlük resmi tatil sunulacaktır. Hafta sonu birleştirdiğinizde  3 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz. arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak sevdiklerinizle ailecek yolculuğunuza konfor katın. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı Cuma gününe denk gelmektedir. 30 Ağustos tarihinde çalışanlar  için 1 günlük resmi tatil sunulacaktır. Hafta sonu birleştirip ailecek veya sevdiklerinizle  3 günlük bir tatil planı hazırlayıp  keyif yapabilirsiniz. arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak tatilinize renk katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Salı gününe denk gelmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarihinde çalışanlar  için 1 günlük resmi tatil sunulacaktır. Yarım gün olan Pazartesi günü ek izin alıp  Hafta sonu birleştirip ailecek veya sevdiklerinizle  4 günlük bir tatil planı hazırlayıp  keyif yapabilirsiniz. arabakirala.com.tr  araç kiralama yaparak tatilinize renk katabilirsiniz. Keşfet, Kirala, Keyfini Sür!

Resmi Tatilde Nereler Kapalıdır

  • Devlet Kurumları: Kamu sektöründe çalışan devlet daireleri, belediyeler, valilikler ve diğer resmi kurumların tatil işlemleri genellikle kapalıdır.
  • Bankalar: Resmi tatillerde genellikle kapalıdır. Ancak bazı bankaların özel tatil düzenlemeleri olabilir.
  • Okullar ve Üniversiteler: Eğitim kurumları resmi tatillerde tatil yapmaktadır.
  • Posta Hizmetleri: PTT mağazaları ve diğer posta hizmetleri resmi tatillerde kapalı olabilir.
  • Toplu Taşıma: Resmi tatil bağlantısı toplu taşıma araçları, otobüsler, trenler veya tramvaylar azaltılmış bir sefer planına veya özel bir rotaa yapılabilir.
  • Özel İşletmeler: Birçok özel sektör iş yeri, resmi tatillerde kapalı olabilir, ancak bu durum işletmeye ve sektöre bağlı olarak değişebilir.
  • Yetkililer: Resmi tatil ilişkileri mahkemeleri genellikle tatillidir.
  • Diğer Resmi Kuruluşlar: Çeşitli resmi kuruluşlar, bakanlıklar ve kamu hizmeti veren diğer yerler tatil bağlantıları kapalı olabilir.
Categories : From The World