Art and Culture

Masumiyet Müzesi Gezi Rehberi

14.08.2023
Contents [show]

Masumiyet Müzesi Gezi Rehberi

Masumiyet Müzesi İstanbul Beyoğlu'nda yer almaktadır. 1950-2000 yıllarında geçen İstanbul hayatının kişisel eşyalar ile anlatan müze, İstanbul'un ilk şehir müzesi olma unvanına sahiptir. Müzenin Geçmişi, müzeyle aynı adı taşıyan Nobel Edebiyat Ödüllü Orhan Pamuk'un 2008'de yayımlanan romanıyla başlar. Daha sonra bu roman meşhur olup, Beyoğlu ilçesinde Çukurcuma'da bir mekan müzeye dönüştürülmüştür. Açılan müze Orhan pamuk kendi ait olup, restore edilmiştir. Müzede romanda adı geçen eşyaların görebilirsiniz. 

Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi 2012 yılında ziyaretçilere açılmıştır.  Masumiyet Müzesi gezi planınız var ise Masumiyet Müzesine ziyaret etmeden önce Masumiyet Kitabını okuduktan sonra ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Kitap etkileyici olduğu kadar bir o kadarda hayran bıraktırıyor sizlere.

Masumiyet Müzesi Giriş Ücretleri Ne kadar?

Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesine Yerli ve yapancı bir çok kişi ziyaret etmektedir. Masumiyet Müzesinde Müze kart geçmemektedir. Burada Orhan Pamuk'un Masumiyet Romanı alırsanız tek sefere mahsus müzeye ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. Giriş ücretleri ise aşağıdaki gibidir.

  • Yetişkin için Bilet: 250 TL'dir.
  • İndirimli Bilet:  150 TL'dir.
  • Öğrenciler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler indirimli olarak girebilirler.  
  • Müzeyi daha iyi anlamak için 10 TL karşılığında sesli rehber( Türkçe, İngilizce ve Rusça ) alıp gezinize konfor katabilirsiniz?

Masumiyet Müzesi Nasıl Gidilir?

Masumiyet Müzesi İstanbul’da bulunup Beyoğlu ilçesinde olup Çukurcuma mevkiinde olup, İstiklal Caddesi ile Tophane arasındadır. Bura ulaşmak için kendi aracınızla yadakiralık araç ile buraya varabilirsiniz. Ayrıca toplu taşıt araçlarını (otobüs, taksi, metro, metrobüs) kullanabilirsiniz. Tramvay ile gelecek iseniz tophane durağında inip 5-10dk yürüyüp Masumiyet Müzesine ulaşabilirsiniz. Masumiyet Müzesi yürüyüş mesafesi olarak yakın konumlar ise şöyle;  

Masumiyet Müzesi
  • Taksimden: 12-15dk
  • Galatasaray'dan: 8-10dk
  • İstanbul Modern'den: 10-12dk
  • Cihangir'den: 8-10dk

Biletlerinizi girişin sol tarafında bulunan gişeden salıdan pazara 10.00 - 17.30 saatleri arasında satın alabilir.

İletişim bilgileri: 

Adres: Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, 34425, Beyoğlu, İstanbul, Türkiye

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Art and Culture