Automobile World

Araç Bagajında Neler Bulunmalıdır?

28.03.2023
Contents [show]

Araç Bagajında Neler Bulunmalıdır?

Çok sayıda trafik kazası, bir kaza durumunda ilk yardım gerektirir. Gerekli ilk yardım malzemeleri her zaman bagajda olmalıdır. İlk yardım çantası, yangın söndürücü, reflektör, çekme halatı, zincir, seyyar lamba, alet gibi malzemelerden oluşmaktadır. aracın özelliklerine bağlı olarak farklı malzemeler bagajına konulmalıdır. Örneğin; Şehirlerarası otobüs gibi kilometrelerce yol kat eden araçlarda stepne, fren pabucu, takograf, yangın söndürücü gibi malzemeler uzun yolculukta araçta olması gereken şeylerdir. 

Araç Bagajında Neler Bulunur

Her gün yollarda milyonlarca araç var ve ne yazık ki her gün onlarca sorun yaşanıyor. Bir araca sahip olmak ve yolda araba kullanmak büyük sorumluluklar getirir. Sürüş sırasında sadece kendi güvenliğinizden değil, aynı zamanda sürücü ve yolcuların güvenliğinden de sorumlusunuz. Aracınızın arızalanması nedeniyle yolda karşılaştığınız sorun, diğer yolcular için de sorun yaratabilir. Bu nedenle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre aracınızda bazı malzemelerin bulunması zorunludur. Bu malzemelerden herhangi birine sahip değilseniz, trafik polisi para cezası kesmektedir.

Araç Bagajında Bulunmas Gerekenler

İşte her araç sahibinin arabasında olması gereken malzemeler;

Araç Bagajında Bulunan Aletler
  • Yangın tüpü: Yangın söndürücü, genellikle acil durumlarda küçük yangınları söndürmek veya kontrol altına almak için kullanılır.
  • İlk yardım çantası : Acil durum ve başka zamanlarda ilk yardım ve tıbbi tedavi hizmeti için kullanılan bir tıbbi cihaz, topluluğudur.
  • Akü aktarma kablosu: Aracın aküsü bittiğinde aracı çalıştırmak için kullanılır.
  • Pompa/yedek lastik (stepne):Lastik patlamasına karşı aracınızda mutlaka bir yedek lastik bulundurmalısınız.
  • Reflektör: Sürücülerin kaza veya arıza nedeniyle yolda kaldığı durumlarda diğer sürücüleri uyarmak için kullandığı ışıklı levhalara verilen isimdir
  • Kriko/bijon anahtarı: Lastiğin patlaması hâlinde bu ekipman, dakikalar içinde lastik değiştirebilmeyi mümkün kılar.
  • Çekme halatı: Aracınızın yolda kalması veya çamura batması gibi durumlarda başka bir aracın çekmesi için kullanılır.
  • Takoz ve patinaj zinciri: Karlı, buzlu, kaygan yollarda güvenlik amacıyla tekerleklere takılan zincir.
  • Yedek malzeme takımları: Tornavida, pense, İngiliz anahtarı vb. malzemelerin bulundurulmalı.
Categories : Automobile World