Travel Guide

Trabzon Uzungöl Gezi Rehberi

10.02.2023
Contents [show]

Trabzon Uzungöl Gezi Rehberi

Trabzon Uzungöl

Uzungöl, Trabzon'un ve ülkemizin doğa harikalarından biridir. Trabzon merkeze uzaklığı yaklaşık 90 km, Çaykara ilçemiz sınırları içerisinde yer almakta olup, buradan uzaklığı 15 km'dir. Uzungöl, su seviyesine göre mevsimsel olarak biraz değişiklik gösterir. 1.090 metre yükseklikte bulunan göl, yaklaşık 1.000 metre uzunluğunda, 500 metre genişliğinde ve 15 metre derinliğindedir.

Uzungöl Yağışlı bir bölge olan Uzungöl, yağmur ormanı olarak bilinen Soğanlı ve Kaçkar dağlarının kesiştiği noktada bulunuyor. Bu bölgenin ormanları en yaşlı ılıman ormanlar olarak bilinmektedir. Uzungöl ve çevresi, içerdiği ormanlar sayesinde oldukça geniş bir doğal yaşam alanı oluşturmaktadır. Yaklaşık 70 endemik bitki türü, 60 memeli türü ve 250 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Uzungöl, bölgeye özgü yabani alabalık türlerine de ev sahipliği yapıyor. 

Trabzon Uzungöl 

Uzungöl Gezi rehberi 

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Uzungöl, oldukça yüksek bir turizm potansiyeline sahiptir. Uzungöl'e geldiğinizde ilk göreceğiniz yerlerden biri de tarihi kemer köprü. Bu köprünün hemen yanında televizyonlarda görmeye alışık olduğumuz çifte minareli meşhur camiyi göreceksiniz. Şimdi güzelliği ile ünlü göl önünüzde. Uzungöl'ün sağ tarafında Kemer köprüsünün sağ tarafında klasik Karadeniz köy evleri kalıyor. Son zamanlarda her yerde görülen somutlaşma burada da dikkatimizi çekiyor. Eski evlerin yerini yavaş yavaş bu tip binalar aldı.

Trabzon Uzungöl Kış

Uzungöl'e gelirken göl kenarındaki yoldan sola doğru ilerlediğinizde karşınıza bungalov tipi evler, restoranlar ve alabalık çiftlikleri çıkacak. Yukarıya baktığınızda yamaçlarda yaz kış her türlü güzelliği içinde barındıran üç orman görebilirsiniz. Onlara bakmak insana büyük bir huzur ve rahatlık verir. Gölde yüzen yaban ördeklerini izlemek çok güzel. Şehrin kalabalığından sıkılan insanlara ne tür bir psikolojik terapinin huzur ve rahatlık sunabileceğini merak ediyor olabilirsiniz.

Trabzon Uzungöl

Uzungöl'e Ne Zaman Gidilir?

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Uzungöl, oldukça yüksek bir turizm potansiyeline sahiptir. Yaz aylarında bir güzelliği, kış aylarında ise ayrı bir güzelliği vardır ama en çok ziyaretçiyi yaz aylarında almaktadır. Uzungöl'ü kışın sadece az sayıda ziyaretçi ziyaret eder. Ziyaretçiler genellikle Avrupa'dan gelen turistlerdir. Kış aylarında sessizliğimizi ve doğal güzelliklerimizi arayan yerli turistler doğal olarak kış aylarında Uzungöl'ü ziyaret etmektedir. Yazın Uzungöl'ü ziyaret eden turistler genellikle Arap dünyasından gelen turistlerdir. Arap turistler yaz aylarında onlara akın ediyor. Kış aylarında ise Arap turistlerle karşılaşmak mümkündür.

Uzungöl'ün Yöresel lezzetleri Nelerdir?

Karadeniz'in en leziz şeflerinin çalıştığı restoranlar Uzungöl çevresinde sizleri bekliyor. Burada organik bir kahvaltının tadını çıkarırken canlı bir gezi programı ile güne başlayabilirsiniz. Bunu göz önünde bulundurarak, o bölgede daha önce yememiş veya tatmamış olabileceğiniz bir meyve suyunu kahvaltıda içmenizi önerebiliriz. Kültürü Karadeniz'in mutfak kültürüyle paralellik gösteren Uzungöl yöresel mutfağının başlıca lezzetlerinden biri; Elbette alabalık önce gelir. Ayrıca muhlama, lahana çorbası, lahana dolması, mısır ekmeği ve yöresel sütlaç da harika lezzetler arasında.

Trabzon Uzungöl Tepeden

Uzungöl'de Yapabileceğiniz Aktifeler

Muhteşem doğayı keşfetmek elbette Uzungöl'ün ziyaret listesinin ilk sırasında yer almalıdır. Bu doğayı yürüyerek ya da jeep safari ile keşfedebilirsiniz, tercih sizin. Eşsiz yaylalarda ve göl kenarında doğayı keşfettikten sonra Karadeniz sizi bir kez daha şaşırtacak.

  • Yamaç Paraşütü
  • Atv Turu
  • Doğa fotorafçılığı
  • Yöresel Alışveriş
  • Yöresel kahvaltı ve Yemekleri
Trabzon Uzungöl Ormanlar

Trabzon Araç Kiralama Seçenekleri Nelerdir?

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. arabakirala.com.tr sayesinde Trabzon araç kiralama anlaşmalarınız için online araç kiralama işleminizi kolayca tamamlayabilirsiniz.Kiralık araç seçerken fiyat, segment, lokasyon gibi birden fazla filtre uygulayabilir ve size en uygun kiralık aracı kolayca bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde  kiralayabilirsiniz. 

Categories : Travel Guide