From The World

Ticari Taksiler Neden Sarı

02.02.2023
Contents [show]

Ticari Taksiler Neden Sarı

Taksi Dış Resmi

Taksi İsmi 1867 yılında Almanya'da ticari faaliyet gösteren “Thurn und Taxis” isimli aile şirketi mektup ve kargo paketleri taşımasıyla başlamış ve Taksi adı bu aile şirketinin soyadı ile ortaya çıkmıştır. Taxis kelimesi ise Yunancada seyahat etmek anlamındadır. Almancada ise ücret ,vergi anlamındadır. Taksimetre ise 1884 yılında Bruhn ve Westendorf  İki Alman girişimci taksimetre ile ilgili icatlarını Londra Ticaret Merkezi randevu talep edilip sunmuşlardır. Daha sonra  Belirli bir zaman geçtikten sonra 1899 Yılında Gottlieb Daimler tarafından ilk Taksimetre araca monte edilmiştir. Londra 'da hizmet vermeye başlamıştır.

Ticari Taksiler Neden Sarı?

Dünyanın bir çok yerinde aynı renk olan ticari taksiler 1909 yılında beri sarı renktedir. Araştırmalar göre insan gözü en fazla Sarı rengi algılamaktadır. Bu yüzden trafikte en çok dikkat çeken kolay fark edilebilen araçlarda kullanılmıştır. Ayrıca sarı renk dikkat çekici olduğundan birçok araç kiralama firmaları logo tasarımlarında sarı rengi tercih ediyorlar.

Sarı Taksi

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : From The World