From The World

Tac Mahal Gezi Rehberi

07.04.2023
Contents [show]

Tac Mahal Gezi Rehberi

Tac Mahal, Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradesh şehri Agra'da 1632 ile 1653 yılları arasında inşa edilen Hindistan'ın en ünlü mozolesidir. 73 metre yüksekliğindeki Tac Mahal, İslam türbe mimarisinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor ve 'terli taç' anlamına geliyor. 

Tac Mahal, Babür Hükümdarı Şah Cihan'ın doğum sırasında ölen çok sevdiği eşi ve 14 çocuk annesi Mümtaz Mahal anısına yaptırdığı bir aşk anıtı. yabancılar aynı. 2007 yılında 100 milyon oyla Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olarak kabul edilen Tac Mahal'in mimarları Mimar Sinan öğrencileri Mehmet İsa Efendi ve Mehmet İsmail Efendi'dir. Dört beyaz mermer minaresi vardır ve zümrüt, yakut, inci ve elmas gibi birçok değerli taşla süslenmiştir.

Tac Mahal Gezi Rehberi

Söylentilere göre binada 20.000 işçi çalışıyormuş ve birkaç mimarın aynı veya daha iyi işi yapamamak için kolları kesilmiş. Binanın baş mimarı, usta, bu iş için İstanbul'dan bir hattat da davet edilmiş. Bunların arasında Mimar Sinan'ın talebesi İsmail Efendi de vardır. Tac Mahal, Hindistan gezinizde ilk ziyaret ettiğiniz yerlerden biridir. Fransa için Eyfel Kulesi, Rusya için Kremlin Sarayı ve Amerika Birleşik Devletleri için Özgürlük Anıtı ne ise Hindistan için Tac Mahal odur. Türk İslam eserlerine aşina olan bizler için bile Türk insanını bile şaşırtan titiz bir yapıdır.

Tac Mahal Nerededir?

Tac Mahal

Hindistan, Uttar Pradesh, Agra'da bulunan Tac Mahal, bir türbeden daha fazlasıdır. Yapı aynı zamanda geniş bir yaşam alanıdır. Tac Mahal'i gezmek, görkemli boyutu nedeniyle biraz garip. Ziyaretçiler bu yapıyı gezmek için en az 2 saat ayırmalıdır. Agra'nın eteklerinde Yamuna Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Buraya gelmek için öncelikle uçak, tren, taksi veya otobüsle Agra'ya varmanız gerekiyor. Agra'ya vardığınızda, neredeyse her yolun Tac Mahal'e çıktığı bir şehirle karşılaşacaksınız.

Categories : From The World