Rent a Car

Şirketler İçin Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

10.07.2023
Contents [show]

Şirketler İçin Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Kurumsal araç kiralama hizmeti şahıs firmaları, limited şirketler ve anonim şirketler tarafından tüzel kişiliklerine yapılan kiralamalardır. İşletmeler öz sermayeleri araç satın almak yerine kurumsal kiralama yaparak sermayelerini işlerinde kullanmaktadır. Kurumsal araç kiralama'nın en büyük avantajı ise vergidir.

Kurumsal Araç Kiralama'nın Birçok Avantajı Bulunmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse:

1- Finansal Avantajalar ve Sermaye Yapısı

İşletmelerin ihtiyacı olduğu bir aracı satın alması için öz sermayesini kullanarak yatırım yapması gerekmektedir. Güncel otomobil fiyatları ve artan maliyetler sebebiyle işletme sermayesinin bir çoğu satın alınan araca harcanmaktadır. Sadece araç satın almakla kalmayarak bakım, onarım ve hasar yönetimi gibi süreçlerde oldukça maliyet kalemlerini arttırmaktadır. İşletmeler kurumsal araç kiralama yönetimi seçmeleri durumunda ise sadece araca ait kira faturalarını ödeyecek ve geriye kalan operasyonel tüm maliyetlerden kaçınacağı gibi sermayesini işlerini büyütmekte kullanabilecektir.

2- Operasyonel Yükümlülükler

İşletmeler satın almış oldukları araçların periyodik bakımlarını takip etmek ve zamanında yaptırmak için genellikle ek bir personel istihdam etmek durumunda kalmaktadır. Ek personel maliyeti olduğu gibi araçların servislerde geçen süreleride ek maliyet olarak hesaplanmaktadır. Bir aracın periyodik bakımı ortalama 24 saat sürmekte olup bu süre zarfında araçsız kalan işletme zaman kaybetmektedir. Ayrıca herhangi bir hasar onarım süreçlerinde uzayan onarım sürecinde işletme araçsız kaldığı gibi tüm operasyonel süreçlerden de sorumlu olacaktır.

3- Vergisel Avantajlar

Ticari işletmelere vergi avantajı sağlayan bir durum ise kiralık araçların gider olarak yazılmasıdır. Kiralık araçların 2023 yılı için KDV hariç 17.000 TL'si gider olarak kayıt edilebilmektedir. 

4- Kurumsal Araç Kiralama Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirim?

arabakirala.com.tr olarak 100'den fazla tedarikçimiz ve 1000'den fazla araçla siz değerli müşterilerimize kurumsal araç kiralama fiyat teklifi sunmaktayız. Hemen 0850 888 66 55 numaralı araç kiralama çağrı merkezimi arayabilir yada [email protected] adresi üzerinden taleplerini bizlere iletebilirsiniz. Kurumsal satış temsilcimiz sizlerle en kısa sürede irtibata geçerek taleplerini dinleyecek ve sizlere hızlıca çözüm üretmek için onlarca teklifi karşılaştıracaktır.

Categories : Rent a Car