Automobile World

Kış Lastiğinin Faydaları

07.02.2023
Contents [show]

Kış Lastiğinin Faydaları

Güvenli bir sürüş deneyimi ve konforlu bir sürüş arayan sürücüler, araç lastiği kararlarında mevsimsel özellikleri temel almalıdır. Özellikle kış yol koşullarının zorlu olduğu dönemlerde kış lastiği kullanımı hem sürüş konforu hem de yol güvenliği açısından oldukça önemlidir.

Kış Lastiği 

Birçok sürücü arasındaki ortak görüş, kar fırtınası vurmadan önce kış lastiklerini takmadıkları yönündedir. Ancak uzmanların görüşlerine bakarsanız bu konuda çok net cevaplar olduğunu göreceksiniz. Uzmanlar, mevsime paralel olarak otomobil lastiklerinin değiştirilmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Ayrıca Türkiye'nin lider lastik üreticisi yaptığı açıklamada, Ekim-Kasım aylarında araçlardan yaz lastiklerinin çıkarılarak kış lastikleriyle değiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu nedenle uzmanların görüşleri de dikkate alınarak kış gelmeden otomobilin lastiklerinin değiştirilmesi gerekiyor.

Kış Lastiğinin önemi

Kış Lastiğinin önemi

Uzmanlar, Türkiye gibi yazları ve kışları sert geçen bir ülkede dört mevsim lastikleri kullanmak konusunda isteksiz. Dört mevsim lastikleri, sıcak hava koşullarında iyi çalışır ancak +40 ve -20 derece gibi sıcaklıklar, bu tür lastiklerin performansını önemli ölçüde azaltır. Kışları çok uzun olan bölgelerde kış lastiği takmak daha da önem kazanıyor. 

Kış Lastiği

Araba kullanıcıları arasındaki bir başka yanılgı da, dört tekerlekten çekişli SUV'lerin ve crossover'ların her türlü hava koşulunun üstesinden gelebilecek araçlar olduğu inancıdır. Ancak buzlu ve karlı yollarda düzgün durma ve frenleme, lastik performansına bağlıdır. Uzmanlar, 4x4 araç sahiplerine de kış lastiği kullanılmasını öneriyor. Bu, kötü kış havası ve yol koşullarında bile daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlar. Bu, bir kaza durumunda can ve mal kaybını büyük ölçüde önleyebilir.

Kış Lastiğinin Faydaları

Kış Lastiğinin Faydaları

Kış lastiklerinin daha güvenli bir sürüş sağladığını söyledi. Ancak can ve uzuv güvenliğinin yanı sıra kış lastikleri daha konforlu sürüşe de olanak tanır. Ayrıca karlı havalarda kış lastiklerinize kar zinciri takmanız gerektiğini de unutmayın. Üstelik buzlanma gibi hava olaylarının yarattığı riskleri ve tehlikeleri daha iyi yönetebilir ve azaltabilir. Unutmayın, kış lastikleri aşırı soğukta, soğukta, karda ve buzda daha iyi çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Dört tekerleğe de kış lastiği takılmalıdır.

  •  Ayrıca 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri ​​arasında araca takılan yedek lastiğin de kış lastiği olması gerekmektedir.
  • Kış lastikleri, kötü hava koşullarında maksimum performans için özel olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, sıcaklık düştüğünde bile kaymayan özel bir kauçuk kullandık.
  • Kış lastiklerinin tasarımındaki özel desen, yağmur ve kar suyunun tahliyesini kolaylaştırarak aracın çekiş performansını artırır. Bu, aracın kontrol kaybını en aza indirir ve daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlar.
  • Kış lastiklerinin özel geometrisi ve özel kauçuk yapısı sayesinde aracınız virajlı yollarda bile maksimum yol tutuşuna sahip olur.
  • Islak zeminde aracınızın kayma riskini azaltır.
  • Daha yüksek yol tutuşu ve çekiş, daha az kaza riski ve daha güvenli sürüş anlamına gelir.

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Automobile World