Karlı Havada Sürüş Teknikleri
Kışın ve karlı havalarda araç kullanmak genellikle profesyonel beceriler gerektirir. Sis ve yağmur, sürücünün görüşünü ve görüşünü azaltırken, kaygan yüzeyler sürüşü zorlaştırabilir. Ülkemizde güney illeri dışında hemen hemen her ilimiz kışın bir miktar kar almaktadır. Karlı havalarda araba sürmeye başladığınızda. Kış mevsiminin hissedildiği ve kar yağışının da etkisini gösterdiği bu günlerde zorunlu olmadıkça araçla yola çıkılması önerilmez.
Karlı ve buzlu havalarda istenmeyen kaza ve sorunların yaşanabileceğini söyleyen Uzmanları, zincirsiz araç kullanılmamasına dikkat çekiyor. Karlı ve buzlu havalarda araç kullanmaya başladığınızda uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor: Radyatör suyuna antifriz eklemeyi unutmayın veya mevcut antifrizin değerini ölçüp ekleyin. Kış aylarında meteorolojiden gelen hava tahminlerine daha fazla dikkat edin. Don veya kar riski varsa temizleme sıvısına antifriz ekleyin. Böylece ön cam sileceği saklama alanı dışında hiçbir yerde donmaz. Cama yapışmamaları için kaldırın. Mümkünse, arabayı garaja götürün.
Karlı Zeminde Araç Kullanma
- Kış gelmeden aracınızın bakımını yapın. Periyodik bakım, lastik hava basıncı, rot ayarı, balans ayarı, sileceklerin durumu gibi özellikle kış koşullarında güvenli sürüş için önemli olan detayları inceler. Bölgenizde kış sert geçiyorsa aracınızın kış bakımını ihmal etmeyin.
- Araç sürüş güvenliği, motor ömrü ve yakıt ekonomisi açısından kış lastiklerinin Aralık ayından itibaren değiştirilmesi tavsiye edilir. Özellikle kışları yağışlı ve karlı geçen bölgelerde kış lastiklerinizi değiştirmeyi unutmayınız. Ayrıca uzman lastik takma desteğini de öneririz. Çünkü lastiği taktıktan sonra tekerlekleri hizalamak ve balansı ayarlamak da önemlidir.
- Genellikle iki araç arasındaki takip mesafesi 35 metredir. Ancak buzlu zeminde ve yağışlı havalarda 70 metre takip edilmesi tavsiye edilir.
Karlı veya buzlu havalarda yokuş aşağı sürerken, aracınızın kaymasını ve kaymasını önlemek için alabileceğiniz bazı önlemler aşağıda verilmiştir.
- Direksiyonu aracın arkasının gittiği yöne doğru kırın.
- Belli aralıklarla hafifçe fren pedalına basın.
- Arabanın arkası kaymaya başlarsa freni bırakın.
- Vitesi küçültün.
Karlı havalarda yokuş çıkarken araç patinaj yapabilir. Bunu önlemek için aşağıdakileri deneyin.
- Ani hızlanma yapmayın.
- Aracı olabildiğince düşük hızda kullanın.
- Hızlanmayı kademeli bir şekilde vitesi artırarak yapın.
- Gaza yüklenmeyin.
Sisli hava, sürücüler için en zorlu hava koşullarını oluşturur. Kesinlikle gerekli olmadıkça sisli havalarda araç kullanılması tavsiye edilmez. Ancak, bu kritik durumlarda sisli sürüş tekniklerinde size yardımcı olacak bazı ipuçlarını bir araya getirdik: Sisli havalarda zeminde genellikle buz görülür. Bu nedenle takip mesafesi uzatılmalıdır.
Sürüş sırasında diğer sürücülerin reflekslerine güvenmeyin. Sürüş mesafesini önemli ölçüde uzatın ve yol çizgilerini göz önünde bulundurun. Sis farlarını açın. Bölgenizde sis varsa kış gelmeden lambalarınızı temizleyin ve gerekli bakımlarını yapın. Far ayarını kontrol edin. Hareket halindeki ATV'leri yakmayın. Bu, diğer sürücülerin sizin durduğunuzu veya durmak üzere olduğunuzu düşünmesine neden olabilir. Satır sonlarından kaçının.
arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama
Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.