City Guide

Kabak Koyu Hakkında

02.01.2023
Contents [show]

Kabak Koyu Hakkında

Kabak Koyu, Türkiye'nin az bilinen cennetlerinden biridir. Bu bölge Fethiye bölgesinde yer alır ve kızılçam ormanları ile kaplıdır. Ölüdeniz yakınlarındaki koy da ideal bir kamp alanıdır. Bu nedenle yürüyüşçüler ve doğa severler için popüler bir rotadır. Yine Lüykia karayolu üzerinde bulunan Lahti, dik yamaçlarla çevrili bir vadide yer alıyor. Bu yüzden buraya gelmek kolay değil. Bu, bölgedeki dokuların korunmasına yardımcı olur. Ormanın içinde gizli dereler ve şelaleler de var.

Kabak Koyu 

Kabak Koyu'na Nasıl Gidilir?

Kabak Koyu'na önce uçak sonra da araba ile gitmek isterseniz en kolay yol uçakla Dalaman'a gitmek. Dalaman Havalimanı ile Kabak Koyu arasındaki mesafe yaklaşık 80 km'dir ve yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürer. Fethiye'den geliyorsanız Ölüdeniz'den kalkan Kabak Koyu dolmuşlarına binebilirsiniz. Deniz yoluyla gelmeyi planlıyorsanız, Ölüdeniz'de uygun fiyata binebileceğiniz tekneler var. Pazarlık yapmayı kesinlikle unutmayın. Kendi aracınızla veya araç kiralama yaparak gelmek istiyorsanız ve aracınız 4×4 değilse tavsiye etmiyoruz. En mantıklısı araba ile Faralya'ya gelip oradan minibüslere binerek Kabak Koyu'na gitmek olacaktır. Kabak biraz yokuşlu bir yer ama her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Konaklamanız çok yüksekse köy minibüslerine binebilirsiniz. 

Kabak Koyu Sahil

Kabak Koyu Konaklama Hakkında?

Kabak Koyu'na geldiğinizde otelin konforunu ve her şey dahil konseptini unutmalısınız. Bunun yerine  küçük pansiyon, bungalov, kamp alanı ve çadırlar mevcuttur.

Sahilden tepelere kadar Kabak'ın her yerinde kamp alanları var. Bu kamp alanlarında dilerseniz bungalovlarda konaklayabilir, dilerseniz bahçede çadır kurabilirsiniz. Kahvaltı ve akşam yemeği genellikle bu odalarda servis edilir. Öğle yemeğini kendin yapıyorsun. Bununla birlikte, bungalovlarda (bazıları klimalıdır) çok fazla konfor veya klima aranmamalıdır, ancak doğa ile iç içe olmanın keyfi bambaşkadır.

Kabak Koyu'nda Gezilecek Yerler

  • Kabak Şelale

Kabak'ta kendimizi doğada hissediyoruz dedik. Doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir diğer yer ise Aladere Şelalesi. Şelalenin aktığı yerde etrafı kayalarla çevrili üç doğal havuz oluşmuştur. Kabak Koyu'na yürüme mesafesinde buraya gelip havuza adım atabilirsiniz. Su ise buz!  karayolu üzerinde, Kabaktaki Mamma'nın Place'den Likya Yolu'na giriyorsunuz. Orada işaretler göreceksiniz. Önce biraz tırmanıyorsunuz ve Kabakı yukarıdan görebileceğiniz harika bir yere ulaşıyorsunuz. Ardından 1,5 saatlik bir yürüyüşten sonra şelaleye ulaşacaksınız.

Kabak Koyu Otelleri
  • Kabak Sahil

Kabak ayrıca doğal bir plaja sahiptir. Kimi kayalık, kimi kum ama doğrusu Ölüdeniz ve Fethiye'nin plajları çok daha iyi. Kabak ruhuna uygun olarak, plajda tabii ki herhangi bir tesis, şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Kendi şemsiyenizi getirmelisiniz. Akşamları gençler sahilde toplanır, sohbet eder, bira içer ve sahil çiftlikleri de çok eğlencelidir. Akşamı geçirmek ve sahili keşfetmek için mutlaka zaman ayırmanızı öneririz.

  • Mavi Mağara

Mavi Mağara, suyu çöküntülerden geçerek oluşan Kabakta bir başka doğal havuzdur. Kabak plajına çok yakındır.  bir yerelden tam yeri sorup yürüyerek gitmek en mantıklısıdır Mavi Mağara'ya.

Kabak Koyu Ormanları
  • Kelebek Vadisi

Kelebekler Vadisi, Fethiye'nin Faralya köyünde yer alan bir doğa harikasıdır. Kabak'a gelirken mutlaka Kabak Koyu'ndan kalkan tekne ile Kelebek vadisi'ni tanımanızı öneririz. Ayrıca Likya yolu üzerinde çok sayıda sırt çantalı gezgin göreceksiniz.

Kabak Koyu'na giderken yanıma ne almalıyım?

Kabak Koyu nispeten kırsal olduğu için her an her aradığınızı bulamayabilirsiniz. Bu nedenle, giderken yanınıza birkaç şey almanız iyi bir fikirdir. Akşam yürüyüş yapıyorsanız spor ayakkabı ve akşam serin olduğu için kazak Bazen prizler çalışmadığı için harici şarj aleti Sahilde güverte altında çok kalın havlu yok Böcek ısırığı kremi Ve çok seçiciyseniz bir yastık. Onları yanınızda getirirseniz çok daha rahat hissedeceksiniz.

Muğla ve Çevresinde Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde  kiralayabilirsiniz. 

Categories : City Guide