Travel Guide

İstanbul Lunapark Gezi Rehberi

11.04.2023
Contents [show]

İstanbul Lunapark Gezi Rehberi

İstanbul'da ailenizle birlikte çocukların en sevdiği oyuncaklar olan lunaparkları sizler için hazırladık gelin birlikte inceleyelim; Lunaparklarda babalar, anneler çocuk olduğu, işte bu zamanlardır. Çarpışan arabalara binerken yüzünüzdeki o gücükleri şimdiden görebiliyorum. Arkadaşlarınızla aranızda iddiaya bile girdinize eminim, çünkü bazı lunapark oyuncakları korku ve adrenalin derecesi yüksektir. Tabi'ki sizleri unutmadık! Dönme dolaba binen bir birine aşık çiftler yüzünüzdeki mutlu ve masum bakışları sizlerde rastlamışsınız. İstanbul'daki bayramlarda yoğun ilgi gören lunapark gezinizi arabakirala.com.tr. araç kiralayarak gezinize renk katabilirsiniz. gelin şimdi birlikte bu macera dolu lunaparkları inceleyelim.

İstanbul Tema Park

İstanbul Tema Park, İstanbul'un Avrupa yakasında Eyüp'te 600 hektar üzerine kurulu, yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğünde, tema parkı ve alışveriş merkezi bulunan, Türkiye'nin ilk global tema parkı olan bir dinlenme ve yaşam merkezidir. Özellikle çocuklu aileler için harika bir yer. İstanbul'un muhteşem ve fantastik dünyasının keyfini aileniz ve arkadaşlarınızla gün boyu sıkılmadan çıkarabilirsiniz. Dünyanın en büyük dördüncü roller coaster'ı burada bulunuyor. Ayrıca parkın içindeki alışveriş merkezi yürüyüş yapmak ve alışveriş yapmak için harika mutlaka ailenizle veya arkadaşlarınızla ziyaret etmelisiniz.

İstanbul Tema Park
  • İstanbul yaz sezonunda hafta içi 11:00-19:00 saatleri arası, hafta sonu 11:00-22:00 saatleri arasında ziyaret açık.
  • İstanbul için günlük biletler ve yıllık biletler dahil olmak üzere birçok seçenek var.

Adres ve Ulaşım 

  • İstanbul'a ulaşmanın en pratik yolu toplu taşıma araçlarıdır. Bu nedenle trafiğe takılmadan rahat bir şekilde işe gidip gelebilirsiniz. Özel araç veya kiralık araçlagelenler için 8.000 adet açık ve kapalı otopark ve vale parking hizmeti verilmektedir.
  • Yeşilpınar, Şht. Metin Kaya Sk. No: 11/1, 34065 Eyüpsultan/İstanbul

Feshane Lunapark

Feshane lunapark Haliç'in kıyısında böylesine manzaralı bir lunaparkta hem eğlenceyi hem de tarihi yaşayabileceğiniz ender bir ortam. Feshane lunaparkta insanların çocukluğuna döndüğü ve yetişkinleri çocuk olduğu, gençlerin eğlediği bir yer. Kongre ve toplantı salonu olarak kullanılan kapalı bir alan olan Feshane, açık alan ruhu hiç eskimeyenlere hitap ediyor. Yaş kaç olursa olsun çocukluğunun doruklarını yaşatan, ulaşımı kolay efsane bir yer Gondollardan çarpışan arabalara, asansör kulelerinden uçan gemilere kadar eğlencenin pek çok adı var. Hele ramazan eğlencesi denilince iftar sonra kesinlik görmenizi tavsiye ederim. Pamuk şeker süt mısır yemeği unutmayın derim.

Feshane Lunapark

Adres ve Ulaşım

  • Arabaile:İster Avrupa yakasında, ister Anadolu yakasında, E-5 üzerinden Eyüp virajına girer girmez karşınıza çıkacaktır.
  •  Toplutaşımaile:Ayvansaray istasyonunda Metrobüs ile  5 dakika yürüme mesafesindedir. Belediye otobüsleri Feshane otobüs durağında inebilir. 
  • Adres: Nişancı Mahallesi, Yavedut Cd. No:1, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Bakırköy Lunapark

Bakırköy Lunapark, çoğu İstanbullu'nun her cumartesi sevdikleriyle gittiği yer olarak biliniyor. Her yaştan bu eğlence parkında eğlenebilir. Lunapark oyuncakları özellikle akılda kalıcıdır. Dilediğinizce oynayabileceğiniz bu lunapark, özellikle tatillerde çocukların ve ailelerin bir araya geldiği bir alan olarak da dikkat çekiyor.

Bakırköy Lunapark
  • Lunapark oyuncaklarını kullanmak için oyuncağa göre 5-15 TL jeton satın almanız gerekiyor. Bu eğlence parkındaki madeni paraların fiyatı her yıl değişmektedir.

Adres ve Ulaşım

  • Bakırköy Lunapark İncirli metro durağının yanında konumlanmıştır. Aynı zamanda İncirli otobüs ve metrobüs duraklarıyla arasında sadece 2 dakikalık bir yürüme mesafesi bulunuyor. Ayrıca Otobüs, Metrobüs, Marmaray, özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Adres: Osmaniye Mh., Bakırköy/İstanbul
Categories : Travel Guide