Automobile World

İlk Otomobil Ve Tarihçesi

15.02.2023
Contents [show]

İlk Otomobil Ve Tarihçesi

İlk Otomobil

Arabalar yaklaşık 300 yıl önce icat edildi. 18. yüzyılın sanayi devrimi, makine mühendisliğinin hızla gelişmesine yol açtı ve sürücüsüz araçlar insanlar arasında en popüler fikirlerden biri haline geldi. 1760 yılında James Watt'ın madenlerde güç iletimini sağlayan buharla çalışan makineleri icat etmesiyle Sanayi Devrimi başladı. Bundan sonra kara taşıtı, bir Fransız asilzadesi olan Nicholas Cugnot tarafından icat edildi.

Nicholas Cugnot, çok büyük bir kazanla çalışan bir buhar motoru şeklinde üç tekerlekli bir araç tasarladı. Tasarladığı bu araç, karada kendi kendine gidebilen ilk araç oldu. numaralı aracın ortaya çıkış tarihi tam olarak 1769'dur. Bu ilk ilkel araba saatte sadece 4,5 kilometre yol alabiliyordu ve hareket edebilmek için her 20 kilometrede bir kazanı doldurmak gerekiyordu. 

İlk Otomobil

1885-86'da Alman Karl Friedrich Benz, içten yanmalı motorla donatılmış ilk benzinli arabayı yaptı. Ayrıca sadece üç tekerleği ve bir şasisi vardı. 29 Ocak 1886'da Carl Benz, Berlin'deki Imperial Patent Office'te gaz motorlu üç tekerlekli bir araç için patent başvurusunda bulundu. 1886-1893 yılları arasında 25 adet seri versiyonu satılan dünyanın ilk seri arabasıdır. Benz'in mevcut direksiyon sistemleri yetersizdi ve dünyanın ilk arabası sadece üç tekerleğe sahipti.

İlk Otomobil Görselleri

Birçok sanayici bu yeni buluşun potansiyelini fark etti ve her gün yeni bir otomobil üreticisi ortaya çıktı. Panhard ve Levassor 1891'de kuruldu ve ilk seri otomobil üretimine başladı. 2 Nisan 1891'de Panhard ve Levassor'un yardımıyla arabayı keşfeden Armand Peugeot kendi şirketini kurdu. Marius Berliet 1896'da çalışmaya başlar ve kardeşleri Fernand ve Marcel'in yardımıyla Louis Renault, Billancourt'ta ilk arabasını yaptı. Gerçek bir endüstri ortaya çıkmaya başlıyor ve otomobillerin mekaniği ve performansında birçok ilerleme kaydetti.

Arabanın tarihi, 19. yüzyılda buharın enerji kaynağı olarak kullanılmasıyla başladı ve içten yanmalı motorlarda petrol kullanılmasıyla devam etti. Günümüzde alternatif enerji kaynakları kullanılarak otomobil üretimine yönelik araştırmalar hız kazanmaya başladı.

İlk Otomobil

İlk Otomobil Türkiye'de Ne Zamana Kullanılmaya Başlandı?

Basra'nın en tanınmışlarından Züheyrzâde Ahmed Paşa, 1895 yılında Galata Tersanesi'nin açılmasıyla ilk benzinli arabayı İstanbul trafiğine çıkardı. Zamanla arabalara olan ilgisi halka ve tabii ki saraya da yansıdı. Avrupa ve Amerika otomobil fabrikalarının padişah ve prenslerine son moda ürünleri içeren kataloglar gönderilmeye başlandı. Bu listeler geldiğinde yıllardır şikayet edilen faytonlar terk edilmiş, Sultan Reşad ve Sultan Vahideddin araba ile karşılaşan ilk ve son Osmanlı hükümdarları olmuştur.

İlk Otomobil

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Automobile World