From The World

Dask (Deprem Sigortası) Nedir?

07.02.2023
Contents [show]

Dask (Deprem Sigortası) Nedir?

Deprem sigortası, deprem nedeniyle bir mülkte meydana gelen hasarı teminat altına alan bir mülk sigortası türüdür. Bu sigorta, ev sahiplerini, işyeri sahiplerini ve kiracıları bir deprem durumunda mali kayıplardan korumak için tasarlanmıştır.

Deprem sigortası poliçeleri tipik olarak binanın yapısına ve ayrıca mobilya, ev aletleri ve kişisel eşyalar dahil olmak üzere içindekilere verilen hasarı kapsar. Poliçe, deprem hasarı nedeniyle konutun oturulamaz hale gelmesi durumunda ek yaşam giderlerini de teminat altına alabilir.

Deprem sigortasının tipik olarak standart ev sahibi sigortası poliçelerine dahil olmadığını ve ayrı bir teminat olarak satın alınması gerektiğini unutmamak önemlidir. Bu sigorta genellikle depremlerin yaygın olduğu bölgelerde mevcuttur ve teminat primi mülkün konumuna, inşaat tipine ve istenen teminat düzeyine bağlı olacaktır.

Depremlerin riskli olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, mülkünüzü ve finansal varlıklarınızı korumak için deprem sigortası yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Dask (Deprem Sigortası)

Dask Sigortası Nasıl Yapılır?

Deprem sigortası, sigorta şirketlerinden doğrudan veya bir sigorta acentesi veya komisyoncusu aracılığıyla satın alınabilir. Çoğu sigorta şirketi, deprem sigortasını ayrı bir poliçe olarak sunar ve bu, mevcut ev sahibinizin sigorta poliçesine eklenebilir.

Deprem sigortası satın almak için mülkünüz hakkında yapının türü, konumu ve tahmini yenileme maliyeti dahil olmak üzere bilgi vermeniz gerekir. Sigorta şirketi bu bilgileri poliçenizin prim ve teminat limitlerini belirlemek için kullanacaktır.

İhtiyaçlarınıza en uygun poliçeyi bulmak için alışveriş yapmak ve farklı sigorta şirketlerinin kapsam ve fiyatlarını karşılaştırmak önemlidir. Bir sigorta acentesi veya komisyoncusu, kapsam seçeneklerini anlamanıza yardımcı olabilir ve özel durumunuza göre önerilerde bulunabilir.

Sigorta şirketlerine ek olarak, bazen deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde devlet destekli programlar aracılığıyla deprem sigortası sunulmaktadır. Sigorta satın almadan önce, mevcut tüm seçenekleri araştırmak ve her bir poliçenin kapsamını, istisnalarını ve sınırlamalarını anlamak önemlidir.

Detaylı bilgi almak için DASK resmi internet sitesiniz ziyaret edebilirsiniz.

Categories : From The World