Travel Guide

Bayramda İstanbul'da Gezilecek Yerler

16.04.2023
Contents [show]

Bayramda İstanbul'da Gezilecek Yerler

Bayram tatilinde İstanbul'da gezilecek yerler konusunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım .Türkiye'nin en güzel şehri İstanbul diyebiliriz. İstanbul Roma imparatorluğu dönemi, Bizans İmparatorluğu dönemi, Osmanlı İmparatorluğu dönemi ve Türkiye Cumhuriyet dönemi yani 4.yüzyıldan 20.Yüzyıla kadar yaklaşık on altı yüzyıl boyunca en önemli büyük metropolleri arasında bulunmuş bir şehir olmuştur. Jeopolitik olarak da kıtalar arası geçişi sağlayarak tarih boyunca sınırların kesişme noktası olmuştur. Birçok kitaba konu olan birçok insanın hayalini süsleyen, adına destanlar yazılan baştanbaşa bir kurgudur. Necip Fazıl Kısakürek in Canım İSTANBUL şiirinde de dediği gibi Tarihin gözleri var, surlarda delik delik; Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...Bulutta şaha kalkmış Fatih'ten kalma kırat; Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat...Şahadet parmağıdır göğe doğru minare... İstanbul sevgisini dile getirdiği bir şiirdir. Tarih  kültür ve sanat açısından zengin bir şehir olduğu için birçok turistik yer ve aktivite seçeneği sunmaktadır. Sizlere önerilerim;

AYASOFYA: İstanbul'un en ünlü ve ikonik yapılarından biri olan Ayasofya, Bizans İmparatorluğu döneminde yapılmış bir kilisedir. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülmüş ve son zamanlarda tekrar müzeye dönüştürülmüştü Ancak 24 Temmuz 2020 Tarihinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl sonra kılınan ilk Cuma namazı sonrası resmen ibadete açılmıştır. Ayasofya, İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

SULTANAHMET MEYDANI: Ayasofya'nın hemen yanında bulunan Sultanahmet Meydanı, İstanbul'un en turistik yerlerinden biridir. Meydan, tarihi yapılar ve restoranlarla doludur. GARDEN 1897 İstanbul da onlardan biridir, Akdeniz ve Türk Mutfağı içeren Restaurant, Sultanahmet'te Tarihi Bahçe Atmosferi, Huzurlu bir ortamda bulunan bir restaurant tır. Burada bulunan Mavi Camii de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

KAPALIÇARŞI:İstanbul'da alışveriş yapmak isteyenler için Kapalıçarşı, dünyanın en eski büyük kapalı, çarşılarından biridir. Çarşının cadde ve sokakları o zaman aynı işi yapan insanların toplandığı yerler olduğu için Kalpakçılar, Kuyumcular, Aynacılar, Fesçiler, Yağlıkçılar gibi iş kollarına göre isim almıştır. Bugün bu meslek grupları sadece sokak isimlerinde kalmıştır. Günümüzde birçok sokaktaki dükkânlar fonksiyon değişikliğine uğramıştır. Yorgancılar, terlikçiler, fesçiler gibi meslek grupları sadece sokak ismi olarak kalmıştır. Çarşının ana caddesi sayılan sokakta çoğunlukla mücevher dükkânları, buraya açılan yan bir sokakta altıncılar bulunur. Kapalı Çarşı renk ve atraksiyon olarak her ne kadar eski canlılığını koruyor ise de, 1970’li yıllardan itibaren İstanbul’u ziyarete gelen turist gurupları için alışveriş olanakları genellikle hediyelik eşya, takı  çarşının ana girişindeki modern ve büyük kuruluşlar tarafından sağlanmaktadır. 

TOPKAPI SARAYI: Osmanlı İmparatorluğu'nun eski başkenti İstanbul'da bulunan Topkapı Sarayı, İstanbul'un en ünlü turistik yerlerinden biridir. Saray'da kaç oda olduğuna ilişkin resmi bir bilgi bulunmamasına karşın 450'yi aşkın odası olduğu bilinmektedir. Saray  Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetim merkezi olarak kullanılmıştır ve şimdi müze olarak kullanılmaktadır.

GALATA KULESİ: İstanbul'da Galata semtinde bulunan Galata Kulesi, şehrin en ünlü yapılarından biridir. Kule,14.Yüzyılda yapılmıştır ve İstanbul'un panoramik manzarasını görmek için en iyi yerlerden biridir. Galata Kulesi Restaurant ı galata da gidebileceğiniz en güzel restaurantlardan biridir Osmanlı’dan izler taşıyan Otantik İstanbul’un panoramik manzarası karşısında şık bir akşam yemeği hem romantik hem de eğlenceli bir akşamı sizlere getirebilir.

İSTİKLAL CADDESİ: İstanbul'un en ünlü caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı'ndan başlayarak Galata Kulesi'ne kadar uzanmaktadır. Çiçek pasajı, Sent Antuan Kilisesi istiklal de gezilecek yerlerden bir kaçıdır. Çiçek pasajının yanında bulunan Otantik Anadolu Yemekleri isimli mekanda  Otantik Anadolu Yemekleri, dekorasyonu Anadolu kilim motifleriyle oluşturulmuş, rahat edebileceğiniz gidilmesi gereken yerlerden biridir.

MİNİATÜRK: İstanbul'un Eyüp semtinde bulunan Miniatürk, Türkiye'nin en önemli yapılarının minyatür modellerini içeren bir açık hava müzesidir. ücretlidir. 2023 bilet fiyatları ;Tam bilet ücreti: 40 TL. Öğrenci, öğretmen, polis ve askeri personel için indirimli giriş ücreti: 20 TL. Türkiye vatandaşı olmayan ziyaretçiler için giriş ücreti: 90 TL dir. Burada, İstanbul ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını keşfedebilirsiniz.

İSTANBUL MODERN SANAT MÜZESİ: İstanbul Modern, Türkiye'nin en önemli modern sanat müzelerinden biridir. Ücretlidir Yurtiçinden gelenziyaretçiler için kişi başı ödenmesigereken ücret 37 TL'dir. 10 kişi ve üzeri grup halindeki girişler ise kişi başı 30 TL olarak belirlenmiş. Emekli, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üzerindeki kişiler için indirimli bilet fiyatı 21 TL'dir. Müze, İstanbul Boğazı'nın kıyısında yer almaktadır ve Türk ve uluslararası sanatçıların eserlerini içermektedir.

BOĞAZİÇİ TEKNE TURU: İstanbul Boğazı, şehrin en ünlü ve güzel yerlerinden biridir. Boğaziçi'nde yapılan tekne turları, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için harika bir yoldur.

BEYOĞLU: İstanbul'un Beyoğlu semti, İstiklal Caddesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Burası, gece hayatı, restoranlar ve sanat galerileri ile ünlüdür. Çiçek Pasajı, Fransız Sokağı, Kamondo Merdivenleri, Galatasaray Hamamı, Pera Müzesi, Türvak Sinema Müzesi ve  Hacı Abdullah isimli Restaurantbeyoğlunda gidilmesi gereken yerlerden birkaçıdır  Osmanlı geleneğinden gelen Hacı Salih’in yetiştirdiği çıraklar tarafından günümüze ulaştırılan Hacı Abdullah; şehriyeli pilav, elbasan tava, haşhaş tatlısı gibi Osmanlı lezzetlerini bulabileceğiniz ender lokantalardan biridir.

Umarım bu öneriler size yardımcı olmuştur. İyi tatiller dilerim!

Categories : Travel Guide