Automobile World

Baskı Balatanın Bittiğini Nasıl Anlaşılır?

08.04.2023
Contents [show]

Baskı Balatanın Bittiğini Nasıl Anlaşılır?

Baskı Balata

Bir arabanın veya herhangi bir motorlu taşıtın sağlıklı çalışması için motor ve şanzımanın çok önemli olduğu iyi bilinmektedir. Baskı parçası, motor ile şanzıman arasında yer alan ve gücün sürücü tarafından istenilen şekilde şanzımana iletilmesini sağlayan parçadır. Ne kadar süredir kullanıldığına ve şanzımanın şekline bağlı olarak baskı balatası zamanla incelir ve bir noktada kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle, tutma cihazının eninde sonunda değiştirilmesi gerekecektir. Aksi takdirde yolda kalmanız kaçınılmazdır. Baskı parçası tamamen dışarı çıktığında şanzıman ile motor arasında bağlantı olmadığı için araç hareket edemez.

Baskı Balatanın Bittiğini Nasıl Anlaşılır?

Baskı Balata İçi

Araçlarda baskı balatasının bitiğini öğrenmek istiyorsanız ilk önce aracın el frenini kaldırın ve baskı balatasının gidip gitmediğini görmek için'de aracı hareket ettirin. Eğer Araç hareket etmiyorsa güçlü bir çekişe sahipsiniz ve pedal kavraması ortadaysa, baskı balataları sıkıdır. Öte yandan çekiş kaybı, baskı balatalarını aşındırabilir. Benzer şekilde, azalan çekiş, artan yakıt tüketimi ve aracın sallanması da tükenmiş basınç balatalarının göstergesi olabilir

Baskı Balatanın Testi Nasıl Yapılır?

Baskı Balata

Teste başlamadan önce aracı çalıştırın ve debriyaja tam basıldığından emin olun. Ardından, aracı 1. vitese alın ve sağ ayağınızın topuğuyla tam olarak frene basın. Bu noktada, sağ ayağınızla gaz pedalına hafifçe basmaya başlayın ve motor devrinin 3.000'e yakın olduğundan emin olmak için aracın takometresini kontrol edin. Yaklaşık 3.000 RPM'de durduktan sonra debriyajı yavaşça bırakın ve aracı gözlemlemeye başlayın. testin sonunda. Aracın motor devri düşüp bir süre sonra stop ediyorsa bu basınç balatasının çok sağlıklı olduğunu gösterir. Basılı versiyonu gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Automobile World