Automobile World

Audi Q3 incelenmesi ve özellikleri

19.01.2023
Contents [show]

Audi Q3 incelenmesi ve özellikleri

Audi Q3'ün yeni modeline gelince, Q8'in tam anlamıyla küçüldüğünü söylemek yanlış olmaz. Q3 ve ağabeyi Q8, aynı sürüş deneyimini ve aynı iç mekanı paylaşıyor. Audi Q3, çekiciliği, modernliği, detaylara gösterdiği özen ve en önemlisi kalitesi ile karakterize edilir. Bu özellikler, Q3'ü kiralık araç sürücüleri arasında da popüler kılıyor. Audi Q3'ün segmentinde Volvo XC 40, BMW X1, BMW X2, Mercedes-Benz GLA ve Mercedes-Benz AMG GLA gibi çok ciddi rakipleri bulunuyor. Q3'ün iç mekanı BMW X1 kadar geniş olmasa da teknik donanım ve sürüş yardımı gibi pek çok açıdan ondan aşağı değil. Aslında doğrudan rakibi olan Mercedes modellerine kıyasla Q3 daha iyi bir SUV havası yansıtan bir araç.

Audi Q3 Dış Tasarımı

Audi Q3, VAG grubundan modellerde görmeye alışık olduğumuz MQB platformuna sahip. Audi modellerinin ön kısmında sıklıkla görülen sekizgen ızgara, Q3 için oldukça büyümüş. Kaputun, ön ve alt ızgaranın keskin hatları araca oldukça sert bir görünüm kazandırıyor. Q3 ile en büyük fark yan tarafta. Elmas jantlar ve coupe şeklindeki C sütunları, yandan bakıldığında Q3'e sportif bir görünüm kazandırıyor. Aracın arka kısmına daha yuvarlak hatlar hakim. Bu da araca kaslı ve iri bir görünüm kazandırıyor. Audi Q3 elektrikli bagaj kapağına sahiptir. Arka farlar aracın gövdesinden başlar ve bagaj kapağına doğru incelir. Arkadan bakıldığında, Q3'ün Q8'in sadece daha küçük bir versiyonu olduğunu görmek kolaydır.

Audi Q3 Dış Tasarımı

Audi Q3 İç Tasarımı

Audi Q3'ün boyutlarındaki artış kabinde hemen görülüyor. Buradaki tek sorun, araca dışarıdan estetik bir görünüm kazandırsa da coupe şeklindeki C sütunu. Arka koltuklarda seyahat eden uzun boylu kişiler için, kolon açısının daha dar olması nedeniyle biraz rahatsız olabilir. Aracın diz mesafesi oldukça makul. Uzun yolculuklar için belki de en doğru seçim Audi Q3 araç kiralama hizmetini kullanmaktır. kabinindeki sürüş konumu, önceki yılların modellerine göre önemli ölçüde iyileştirildi. 

Audi Q3 İç Tasarımı Resimi

                  

Audi Q3 İç Tasarımı Resimi 2

Araç göstergeleri ışıklı LED ekran. Ön kısımda kullanılan malzeme kalitesini hemen ortaya koyuyor. Konsol, VAG grubundan bildiğimiz dokunmatik ekranlı bir araç bilgi-eğlence sistemine sahiptir. Ayrıca Android Auto ve Car Play desteği ile birçok fonksiyonu ekrandan kontrol etmek mümkün. Audi Q3, 4484 mm uzunluğunda, 1849 mm genişliğinde ve 1585 mm yüksekliğindedir. Dingil mesafesi 2680 mm'dir. Bu boyutların yanı sıra panoramik tavan da aracın içini oldukça ferah kılıyor. Audi Q3'ün bagaj hacmi 60 litre ve arka koltuklar katlandığında bu hacim 1365 litreye çıkabiliyor.

Audi Q3 Motor Çeşitleri ve özellikleri

Audi Q3 Arka ve Yan Görünüş

Audi Q3 incelemesine gelince,  Audi Q3, teknik özellikleri ve performansı ile öne çıkan modellerden biridir. Audi Q3 ülkemizde 1.5 TFSI motor seçeneği ile sunuluyor. Dört silindirli turbo motorun performansı araç kiralamayı tercih edenlerin ilgisini çekmiştir. Motor, DSG otomatik şanzımanla eşleştirildi ve 150 beygir gücü ve 250 Nm tork üretme kapasitesine sahip. Otomobilin 0'dan 100 km'ye hızlanma süresi 9,5 saniye. Verimli motor seçenekleri, ferah iç mekanı, konforlu sürüşü ve asi görünümü ile Audi Q3, kiralama hizmetinin en popüler otomobillerinden biridir.

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz. 

Categories : Automobile World