Rent a Car

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

05.01.2023
Contents [show]

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

Ulaşımın en büyük kolaylıklarından biri de araç kiralamadır. Araç kiralamak isteyen kişiler kendine göre farklı sebepleri vardır. Ancak bunun nedeni genellikle satın almaktan daha mantıklı olmasıdır. Araç kiralayan kişiler, araç kiralamak için gerekli belgeleri dikkatlice kontrol etmektedir. Bu belgeler tamamlanmadan araç kiralanamaz. İstenen belgeler firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. Araç kiralama hizmeti için gerekli belgeler şu şekildedir;

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir
  • Ehliyet Fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Pasaport Fotokopisi (Yurt dışı yabacı müşteriler için gereklidir)
  • Yedek Sürücü Ehliyet Fotokopisi (Bu belgeler hazır olduktan sonra araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz.)

Araç kiralarken gerekli belgeleri isteme nedenleri

Araç kiralamak için gerekli belgeleri istememizin birkaç nedeni var. Bu, araç ile şirket arasında bir tür kira sözleşmesidir. Bu belgeler ev sahibinin güvenliği için gereklidir. Bu sayede şirket kendisini ve mallarını korumaktadır. Sözleşme imzalandıktan sonra araç sürücüye teslim edilmektedir.

Araba kiralamak neden daha iyidir?

Birçok kişi araç kiralama hizmetini kullanmaktadır. Çeşitli kural ve koşulların karşılanması halinde araçlarımızı herkes kiralayabilir. Tercih edilme sebepleri genel olarak şu şekildedir

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler
  • Aracın bakım ve tamir hizmetlerini firma karşılamaktadır.
  • Araçlar konforlu ve yeni model olup kilometresi düşük bir şekilde sunulmaktadır.
  • Model ve araç donanım  hizmetleri sunulmaktadır. Bu sebepten dolayı birden çok kişi araç kiralama yöntemleri tercih etmektedir.

Kiralık aracım kaza yaparsa ne yapmalıyım?

Araç kiralamayı tercih eden kişiler bir kaza durumunda ne yapacaklarını bilmelidirler. Firmamız gerekli tüm prosedürleri açıklamaktadır. Böylece müşteriler bilgilendirilir. Bu durumda yapılacak ilk iş kaza mahallinin fotoğraflarını çekmektir. Ancak bu tür vakaların polise de bildirilmesi gerekir. Tıpkı araba sahipleri gibi, gidilecek bir yol vardır; sonra, verilen prosedüre uyulmaktadır.

Kasko poliçe neden önemlidir?

Araç kiralama hizmeti alan kişiler, kasko ve poliçelerini araç kiralama esnasında istemelidir. Bu şekilde müşteri kendini güvence altına alabilmektedir. Kiralama aşamasında mutlaka bu haktan faydalanılması gerekmektedir.

Arabakirala ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde  kiralayabilirsiniz. 

Categories : Rent a Car