Travel Guide

Adrasan Koyu Gezi Rehberi

11.02.2023
Contents [show]

Adrasan Koyu Gezi Rehberi

Adrasan Koyu

Antalya İli, Kumluca İlçesi'ne bağlı bir köy olan Adrasan Köyü'nün plajıdır. Bu doğal harikalar diyarı, yaklaşık 2 km'lik bir kumsala ve pırıl pırıl bir denize sahiptir. Körfezi çevreleyen dağlar ormanlarla kaplıdır. Koyda pansiyonlar, ücretli ve ücretsiz plajlar, yeme-içme yerleri bulunmaktadır. Adrasan, dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerindeki en önemli ve güzel duraklardan biridir. Yine Likya Gezinti Yeri'nin önemli noktaları şehrin yan tarafındadır. Gelidonya Feneri'nin batısında, Olimpos, Çıralı ve Çıralı Yanartaş'ın doğusunda yer alır.

Adrasan Koyu Sahili

Adrasan Koyu'nun sağındaki sahili takip ederseniz Adrasan Gelidonia Feneri 45 dakikalık yürüme mesafesindedir. Yürüyüş yapmayı sevenler için mükemmel.

Antalya Adrasan Koyu Nasıl Gidilir?

Antalya merkeze 95 km, Kemer'e 55 km, Finike'ye 40 km, Demre'ye 65 km ve Kaş'a 115 km uzaklıkta bulunan Adrasan, Kumluca mevkiine 30 km uzaklıktadır. Antalya'nın batı Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, dünyaca ünlü Olympos'a 15 km, caretta carettaların yumurtladıkları ünlü bir plajı bulunan Çıralı'ya 30 km uzaklıktadır. Antalya Körfezi'nin en batı ucu olan Taşlık Burnu veya Gelidonya Feneri yakınında bulunan Adrasan, 450 km uzunluğundaki Antalya Körfezi'nin en güzel koylarından biridir. Beydağlar Milli Parkı içerisinde yer almaktadır.

Adrasan Koyu Doğa Görüntüsü

Antalya Adrasan Koyun'da Ne Yenir?

Adrasan Koyu

Adrasan her ne kadar temiz suları ile bilinse de buraya gelip en taze balıkları tatmamak elde değil. Adrasan Nehri başta olmak üzere akarsuların üzerine kurulmuş restoranlarda balık yiyebilirsiniz. Ayrıca Adrasan Nehir boyunca cafeler mevcut olup tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Antalya Adrasan'da Seyahat ederken Yapabileceğiniz Aktiviteler

Adrasan Koyu Mekanları
  • Harika Adrasan Plajında yüzme keyfi
  • Tekne Turları
  • Adrasya Çayında Mükemmel bir Yemek Keyfi 
  • Doğa Fotoğrafçılığı 
  • Su sporları 
  • Yamaç Paraşütü
  • Lüks Otellerde Konaklama keyfi
  • Yöresel alışveriş 
  • Antik kent
  • Kale turu

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : Travel Guide