From The World

Adblue Nedir? Ne İşe Yarar?

22.02.2023
Contents [show]

Adblue Nedir? Ne İşe Yarar?

AdBlue nedir ve neden kullanılır sorusunun temel cevabı dizel araçlarda havaya zararlı gazların salınmasını engellemek için kullanılan renksiz bir sıvıdır. Dizel motorlar atmosfere zehirli gazlar salarak insanlarda ve diğer canlılarda solunum yolu hastalıklarına neden oluyor. Çünkü dizel araçlar nitrojen dioksit ve nitrojen oksitleri atmosfere zehirli gazlar vererek asit yağmurlarına neden olurlar. Canlılar ve doğa için son derece zararlı olan bu durumun önüne geçebilmek için dizel araçlarda SCR teknolojisi geliştirilmiştir. Bu teknoloji sayesinde zehirli gazlar temizleniyor ve araçların çevreye verdiği zarar önleniyor.

Adblue Dolumu

Adblue Ne İşe Yarar?

"AdBlue ne işe yarıyor? Öncelikle AdBlue'nun aracınıza yakıt ekonomisi açısından hiçbir fayda sağlamayacağını söylemek gerekir. Yani AdBlue kullanmanın aracınızın yanmasını azaltacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında AdBlue'nun asıl görevi aracınızın daha az yanmasını sağlamak değil, aracınızın emisyonlarını minimum seviyede tutmaktır. Bölüm Bunu Nasıl Yaptı? CRT, DPF (Dizel Partikül Filtresi) ve SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) adı verilen yaygın katalizörler birlikte çalışır. Motordan çıkan gaz, sistem ve AdBlue ile reaksiyona girerek saf nitrojen ve su haline gelir. Sonuç olarak, çevreye daha az zararlı gaz salınır.

Adblue Kapağı

AdBlue tüketimi genellikle 600 km'de 1 litredir. Ancak bu oran aracınızın motoruna ve araç hızına göre değişiklik gösterecektir. Dolayısıyla bazı araçlarda bu oran 350 km'de 1 litreye kadar çıkıyor.

Adblue Biterse Ne Olur?

Adblue biterse aracın yakıt enjeksiyon sistemi otomatik olarak yakıt enjeksiyonunu düşürür ve araç çekişini kaybeder. Bir süre sonra araç stop edebilir. Kısacası yolda kalababilirsiniz. AdBlue deposu boşalırsa, izin verilen emisyon seviyeleri aşılır ve katalitik konvertör hızla arızalanır. Araçlar motor gücünü düşürerek çekişi azaltır ve Adblue takviyesi uygulanana kadar normale dönmez. AdBlue deposu ile ortalama 10.000 ila 15.000 km menzil elde edilebilir. 

Adblue Dolum Yeri

Bu kilometre değerleri markaya göre değişiklik gösterebilir. Peki ekolojik AdBlue biterse araç bu boş depoyla çalışabilir mi? Yakıt deposu boşsa, aracın yakıt enjeksiyon sistemi enjeksiyon yoğunluğunu otomatik olarak azaltacaktır. O zaman arabanız çekişi kaybeder. Yani hatalı AdBlue, aracınızın izin verilen emisyon seviyelerinin üzerine çıkmasına neden olabilir. Bu fazlalık nedeniyle katalizör kısa sürede zarar görür. Sıvı sistem filtresinden geçemediği için filtre kurur ve büzülür. Bu da aracınız için oldukça pahalı bir duruma yol açacaktır.

arabakirala.com.tr ile Araç Kiralama

Son zamanlarda turistik bölgelere ulaşım kolaylığı için araç kiralama talebinin artması ve arabakirala.com.tr müşteri memnuniyetine önem vererek günün her saatinde bütçenize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden konum ve tarih bilginizi girmek; Ardından bütçenize ve ihtiyacınıza uygun aracı ön ödemeli bir şekilde kiralayabilirsiniz.

Categories : From The World