Seyahat Rehberi

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

10.02.2023
İçerikler [göster]

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

Rize'nin şu anda en popüler merkezi olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alıyor. 1.218 metre yüksekliğindeki ve Fırtına Deresi'nin sesiyle bir metre yükseklikten akan Gürgendibi ve Gelintülü şelalelerine yürüme mesafesinde olup, daha birçok görülecek yerin kesişme noktasıdır. Ayder Yaylası, milli park statüsünde olması nedeniyle oldukça önemli bir alandır.

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

Burası kuzeyden Kaçkar dağlarına çıkışın başlangıç ​​noktasıdır. Yaylada bungalovlardan tipik yayla evlerine, aile pansiyonlarından otellere kadar pek çok konaklama tesisi bulunuyor. Her türlü alt yapı hizmetlerinin tamamlandığı yayla, adeta bir dinlenme beldesi görünümündedir. Zengin flora ve faunasının yanı sıra çam ormanlarının tam ortasında bulunan kaplıcaları ve Kaçkar manzarası ile de ünlüdür. Ayder Balı da ovada tadılması gereken lezzetlerden biridir.

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

Rize Ayder Yaylası Gezi rehberi

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası, gezilecek ve yaşanacak pek çok doğal güzellik sunmaktadır... Ayder Yaylası Yolu, Ardeşen'in içinden geçmektedir. Yol boyunca gezilecek bir çok yer vardır. Fırtına Vadisi'ni çevreleyen orman, sisli tepeleriyle nefesinizi kesiyor. Karşınıza çıkan ilk taş köprü Timisvat Osmanlı Taşkemer Köprüsü. Hemen yanında alabalık çiftlikleri var. Yolculuğunuza devam etmeden önce burada mola verebilirsiniz. Yemyeşil Ayder Yaylası'na ulaştığınızda, şelalenin kulaklarınızı çınlatan büyüleyici görüntüsü ve sesinden kendinizi alamıyorsunuz.

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

Ayder Yaylası 'te görmenizi tavsiye edeceğimiz yerlerden biri de heybetiyle ünlü ve adeta bir peri masalı gibi görünen Zil Kalesi. Deniz seviyesinden 750 metre yükseklikte bulunan Zil Kalesi'ne hayran kalacaksınız. Ayder Köy Evi gezinizde göreceğiniz güzelliklerden biri. Bölgeye has bir yapıya sahip olan Ayder'in köy evlerinden birinde misafir olabilir, Karadeniz insanının misafirperverliğine tanık olabilirsiniz. Doğa ile iç içe devam eden turunuzun en muhteşem manzaralarını gördüğünüz an, Çamlıhemşin ovasını gördüğünüz andır. Bu tarifsiz güzellikteki ovalarda mümkün olduğunca çok vakit geçirmenizi öneririz.

Rize Ayder Yaylasına Nasıl Gidilir?

Ayder Yaylası'nı ziyaret etmek için birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Uçak ile seyahat etmek istiyorsanız Trabzon Havalimanı'nı tercih edebilir  ayrıca  yeni acılanRize Artvin havalimanı tercih edebilirsiniz. Karayolu daha iyi trafiğe sahipken, İstanbul 1220 km, Ankara 890 km ve İzmir 1490 km. Ayder Yaylası şehir merkezinde bulunmadığından Ayder Yaylası'na şehir merkezinden transfer ile ya da özel araç ile ulaşım mümkündür.

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi
Rize Ayder Yaylasında Yiyebileceğiniz lezzetler Nelerdir?

Ayder Yaylası, kahvaltı ve çaydan yana, semaverde çay servis eden, kahvaltıda kucaklaşmalar sunan lezzetli mekanlarla dolu. Ayder Yaylası yemek seçenekleri ve manzarası ile dikkat çekiyor. Bu doğal güzellik korunduğu sürece Ayder Yaylası daha uzun yıllar tarihe geçecektir. 

Türkiye'nin simgelerinden biri olan bu yaylaya geldiğinizde; Ayder Yaylası'nda ne yenir diye merak ediyor olabilirsiniz. Ovada yürürken bulacağınız birçok yerden sizler için tavsiyeler seçtik. Zengin ve yöresel yemekler, etli ve pideli leziz mekanlar, şelaleler önünde çay keyfi ve çok daha fazlası için Ayder Yaylası'na davetlisiniz. Rize merkezden kolay ulaşım veya Ayder Yaylası'na giden otobüsler ile doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi

Rize Ayder Yaylasında yapabileceğiniz Aktiveler

  • RAFTING. 
  • TREKKING. 
  • JEEP SAFARİ K
  • HELISKI
  • ZIPLINING
  • OLTA BALIKÇILIĞI
  • YAYLA ŞENLİKLERİ (Kış ve yazın belli tarihlerle olmaktadır.)
Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi
Rize Artvin Havalimanı Araba Kiralama?

Rize Artvin havalimanın içerisinde Çay Müzesi ve Otopark bulunmaktadır. Rize Artvin havalimanı şehir merkezine 33 km uzaklıktadır. Rize ArtvinHavalimanıHavalimanı özel araç,otobüs, havalimanı otobüsleri ve taksiyle ulaşım sağlamaktadır. Rize Artvin Havalimanı'ndan araç kiralayarak Rize ve Artvin'in tarihi ve turistik yerlerine kolayca ulaşabilirsiniz. arabakirala.com.tr, birçok kişi tarafından ziyaret edilen Rize Artvin araç kiralama firmaları arasından en uygun araç kiralama fiyatlarını listeleyebilir;  Rize Artvin ve şehir merkezinden, devlet kurumları, özel sektör ve iş toplantıları için en iyi seçim olan kiralık araç ile dilediğiniz lokasyona kolayca ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi