Seyahat Rehberi

Kastamonu Horma Kanyonu Gezi Rehberi

10.07.2023
İçerikler [göster]

Kastamonu Horma Kanyonu Gezi Rehberi

Horma Kanyonu, Ilgaz Dağları'nın eteklerinde yer almaktadır. Doğa harikası olarak kabul edilen kanyon, derin vadiler, yüksek kayalıklar ve şelalelerle süslüdür. Kanyonun uzunluğu 3 kilometre olup,  eşsiz manzaralar sunmaktadır. İzleyenleri büyüleyen Horma Kanyonu, Pınarbaş ilçesine bağlı  Ilıca köyünde bulunuyor. 

Kastamonu Horma Kanyonu

Kastamonu horma kanyonunda şelaleler ve derin göllerden oluşan kanyonun ağzında Ölüdeniz'i andıran doğal bir havuz göze çarpıyor. Doğa severlere büyük bir heyecan sunan bu alanda; derin kuyular ve çukurlar Horma Kanyonu'nu oldukça tehlikeli kılmaktadır. Bu nedenle kanyondan yerel bir rehber olmadan geçilmemelidir. Yer yer kayalıklara, yer yer su kemerlerine benzer oluşumlara rastladığınız Horma Kanyonu, doğa tutkunlarının mutlaka uğraması gereken yerlerden biri.

Kastamonu Horma Kanyonu Hakkında Kısa Bilgiler

Kastamonu Horma Kanyonu

Horma Kanyonu'nda doğa yürüyüşleri yapabilir, dağcılık deneyimi yaşayabilir ya da kanyonun doğal güzelliklerini öğrenebilirsiniz. Ziyaretçiler kanyonun yaratıcı manzaralarını keşfedebilir ve doğal manzarayı yeniden yaratabilir. Kastamonu'nun doğal güzellikleri arasında Pınarbaşı ve Horma kanyonu önemli bir yere sahiptir. İçerisinde resturant, market ve alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar mevcuttur. 

2023 Yerli ve yabancıları uğrak noktası olan homa kanyonu giriş ücretleri ise yetişkinler için 16 TL'dir. Öğrenciler için ise 8 TL'dir. Ayrıca 25 TL otopark ücreti alınmaktadır.

Kastamonu Horma Kanyonu

Kastamonu Horma Kanyonu Nasıl Gidilir?

Horma Kanyonuna Pınarbaşı ilçesine 5 km uzaklıkta bulunuyor. Kişisel araçla veya kiralık araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Tavsiyem  navigasyonu  kullanmanızdır. Horma kanyonu girdiğinizde sizleri girişte zara çayı çıkışında ise ılıca şelalesi bekliyor. Kanyonda yaklaşık 3 km ahşap yürüyüş yolları mevcuttur. Taksi ile de bu kanyona hizmet vermektedir.

Kastamonu Araç Kiralama

arabakirala.com.tr üzerinden Araç Kiralama nasıl yapılır?

arabakirala.com.tr araç kiralama platformu üzerinden araç kiralama yapmak oldukça basit bir süreçtir. Aşağıdaki adımları takip ederek arabakirala.com.tr üzerinden araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Websiteye Giriş: Tarayıcınızı kullanarak arabakirala.com.tr web sitesine gidin yada Araba Kirala (Appstore, Google Play Store, Huawei App) mobil uygulamasını indirin.
  2. Araç Arama: Ana sayfada yer alan araç arama formunu kullanarak, araç kiralama yapmak istediğiniz şehir, kiralama tarihi, teslimat yeri ve iade yeri gibi bilgileri seçin ve "Araç Bul" butonuna tıklayın.
  3. Araç Seçimi: Araç arama sonuçlarında size uygun araçları görüntüleyebilirsiniz. Araçların detaylarını, fiyatlarını, kiralama koşullarını ve özelliklerini inceleyerek tercih yapabilirsiniz.
  4. Rezervasyon: Beğendiğiniz bir aracı seçtikten sonra "Hemen Kirala" butonuna tıklayarak rezervasyon sürecine devam edin.
  5. Bilgileri Doldurma: Kiralama bilgilerini doldurun. Bu bilgiler arasında adınız, soyadınız, iletişim bilgileriniz, ödeme bilgileriniz, ek hizmetler gibi detaylar yer alabilir.
  6. Ödeme: Rezervasyonunuzu tamamlamak için ön ödeme işlemini gerçekleştirin. arabakirala.com.tr kredi kartı ile ödeme kabul etmektedir. Güvenli bir şekilde ödemenizi tamamlayarak rezervasyonunuzu onaylayabilirsiniz.
  7. Rezervasyon Onayı: Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, arabakirala.com.tr tarafından size bir rezervasyon onayı gönderilecektir. Rezervasyon onayında, kiralama detayları, araç bilgileri, fiyatlar ve diğer önemli bilgiler yer alacaktır.
  8. Araç Teslimatı ve İade: Rezervasyon onayındaki talimatları takip ederek, aracınızı teslim alabilir ve kiralama süresi sonunda aracı anlaşmalı olduğunuz teslimat noktasına geri iade edebilirsiniz.
Güncel Araç Kiralama Kampanyalarını Nasıl Takip Edebilirim?

arabakirala.com.tr, kullanıcılarına işbirlikleri ve kampanyalar ile sürekli olarak indirimli araç kiralama imkanı sağlamayı hedeflemektedir. Güncel kampanyalarımızı "Kampanyalar" sayfasını ziyaret ederek inceleyebilir dilerseniz üye olarak kampanyalar hakkında düzenli olarak e-mail alabilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi