Seyahat Rehberi

Erzurum Gezi Rehberi

30.11.2022
İçerikler [göster]

Erzurum Gezi Rehberi

Ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Erzurum, deniz seviyesinden 1.900 metre yükseklikte yer almakta ve Palandöken Kayak Merkezi gibi popüler kış turizmi merkezleri ile her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Erzurum, hem şehirde hem de ilçelerde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma büyüleyici medreseler, kaleler, kubbeler ve tarihi çeşmeler bulabileceğiniz bir tarih severler cennetidir. Kenti ziyaret ederken mimari şaheserler olan Çifte Minareli Medresesi, Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler ve Erzurum'un tarihi evlerinin yanı sıra Osmanlı-Rus savaşında savunma amaçlı kullanılan devasa kaleleri de ziyaret etmelisiniz. Milli Mücadele döneminin en önemli etaplarından biri olan Erzurum Kongresi'nin yapıldığı salonu gezebileceğiniz, Narman Peri Bacaları, Türkiye'nin en büyük şelalesi olan Tortum Şelalesi gibi etkileyici doğa harikalarını görebileceğiniz Erzurum Çoruh Nehri. , dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri. Harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. Erzurum'da mutlaka görülmesi gereken 80 yer belirledikten sonra Instagram etiketlerini kullandık ve en çok etiketlenen yer üstte olacak şekilde özel bir yazı oluşturduk. Tarih ve doğa tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken şehirlerden biri olan Erzurum, sizlere unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Tüm varış noktalarını kolayca keşfetmenize yardımcı olmak için konum bağlantıları da ekledik.

Erzurum Keşfet
  1. Palandöken Kayak Merkezi

    Sert kış iklimi ile tanınan Erzurum, kış turizminin en önemli illerimizden biridir. Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye'nin en popüler kış tatil beldelerinden biridir. 3125 metre rakımlı Palandöken dağının eteğinde faaliyet gösteren ve 6 aydan fazla kayak sezonu süren kayak merkezi, açıldığı 1993 yılından bu yana her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamıştır. dünya standartlarına göre tasarlanmış kayak pistlerinde aynı anda kayak yapabilmek için 10 adet telesiyej, 2 adet çocuk lifti, 1 adet teleskop ve 1 adet telesfer gibi teknik imkanlar sunmaktadır. Teleferikle çıkılan 1.000 metre yüksekliğindeki Eider dağında harika kış fotoğrafları çekebileceğiniz Palandöken'in kolay, orta ve zor parkurlarında kayak ve snowboard da yapabilirsiniz. Kendine ait kayak ve snowboard parkurlarına sahip olan ve yıl boyunca dağ tırmanışı, yamaç paraşütü, paintball gibi birçok aktivitenin düzenlendiği Palandöken Kayak Merkezi'nde, kışın Palandöken dağ zirvesini rehberli kar parkurlarında keşfedebilirsiniz. Turizm olanakları açısından oldukça gelişmiş olan Palandöken Kayak Merkezi, kaliteli kayak otellerinden ekipman kiralama hizmetlerine, kaliteli restoranlardan kafelere kadar pek çok olanak sunmaktadır. Erzurum'a sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezine toplu araç kiralama, taşıma, taksi ya da otel otobüsü ile rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor.
     
  2. Tortum Şelalesi

    Erzurum'un en ünlü ve en çok ziyaret edilen doğa harikalarından biri olan Tortum Şelalesi, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük şelalesi olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. 8 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle eşsiz bir manzara sunan Tortumi şelalesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenen fotoğraf ve doğa turlarında görülebiliyor ve heyecan verici doğal güzelliklerin ortasında yıl boyu yorgunluğu atıyor. . heyelanın oluşturduğu ve yabani türlerden biri haline gelen Tortum Gölü'nün en popüler yürüyüş parkurlarından biri olan Tortum Şelalesi çevresinde ayrıca dinlenme alanları, bakımlı yürüyüş parkurları ve kaya tırmanış alanları gibi olanaklar bulacaksınız. bölgenin merkezleri. Tortum Şelalesi'nde, kalabalıktan uzakta dinlendirici bir piknik yapabilir, seyir terasının kartpostal güzelliği ile fotoğraf çekebilirsiniz.
     
  3. Tarihi Erzurum Evleri

    Bin yıllık Erzurum'un her köşesi şirin taş ve ahşap evlerle çevrili. Bugün 100'e yakını koruma altında olan Erzurum'daki tarihi evler, sert kış koşullarına uygun kalın taşlarla inşa edilmiş ve çoğunlukla iki katlıydı. Yakutiye semtinin tarihi sokaklarında en güzel örneklerini görebileceğiniz Erzurum'un evlerinden bazıları restore edilerek günümüzde müze ve sanat galerisi olarak hizmet veriyor. Erzurum'un müze işlevi gören . tarihi evinde, yerel mobilyalar, günlük eşyalar ve antikaların yanı sıra döşeme tahtaları, şark köşeleri ve ülke kültürünü yansıtan kanepelerle dekore edilmiş taş odaları keşfederken harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kent Kafe ve restoran olarak hizmet veren evlerde, geleneksel Doğu Anadolu mutfağının en güzel lezzetlerini tadarak otantik bir atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.
     
  4. Çifte Minareli Medrese

    Erzurum'un simge yapılarından biri olan ve büyüleyici mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan Çifte Medrese Medrese, 13. yüzyılda Selçuklular döneminden kalma bir şaheserdir. Tarihi kayıtlarda Hatuniye Medresesi olarak da bilinen yapı, ünlü Selçuklu padişahlarından Alaeddin Keykubad'ın kızı Hundi Hatun tarafından yaptırılmıştır. Devasa medrese, klasik Selçuklu mimarisinin özelliklerinin en çok görüldüğü yapılardan biridir. Orta Asya'ya ait kartal ve yılan sembolleri ve etkileyici çiçek desenleri ile dekore edilen Çifte Minareli Medrese, kalem işi taş kabartmalarıyla bir sanat eserini andırıyor ve tarihi dokusunu korumayı başarmış. bugüne kadar Osmanlı döneminde kışla, Cumhuriyet döneminde ise müze olarak kullanılan çifte minareli bin medrese, halen teşhir salonlarında Erzurum'un tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan yüzlerce etnografik eseri barındırıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, iki katlı ve açık avlulu olarak tasarlanan medresenin tarihi taş mimarisine sahip çalışma odalarını ziyaret edebilir; muhteşem taç kapısı ve turkuaz çinilerle süslenmiş minaresinin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.
     
  5. Erzurum Kalesi

    Kentin en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Erzurum Kalesi, 2.000 metre uzunluğundaki devasa surları ile yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biridir. 15 yılında Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve uzun tarihi olan Asur, Pers, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde aktif olarak kullanılan kale, İslami mimari özelliklerini yansıtacak şekilde Saltuklu Beyliği döneminde çeşitli eklemeler görmüştür. Erzurum'un muhteşem manzarasıyla hemen dikkatinizi çeken Erzurum Kalesi bölgesinde yerleşimin 2500 yıl önce başladığı söyleniyor. İç Kale Mescidi, Kırklar Türbesi, Ebu İshak Kazerun Türbesi ve Ali Ağa Çeşmesi gibi önemli Osmanlı dönemi eserlerinin bulunduğu kalenin etkileyici kısımlarını gezebilir; Tebriz Kalesi, Erzincan Kalesi, Gürcistan Kalesi, İstanbul Kapısı ve Yenikapı gibi anıtsal kapıların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Gece ışıklandırıldığında en güzel manzaraları görebileceğiniz Erzurum Kalesi'nin surlarından ve kulelerinden şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Erzurum Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Erzurum aynı zamanda en önemli turistik yerlerden biridir ve kiralık bir araba, tarihi Büyük Saat'i ziyaret etmeyi ucuz ve rahat bir gezi haline getirir. arabakirala.com.tr ‘nin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Öyleyse, Erzurum için gezi planlıyorsanız, harika lezzetlerle tanışacağınız ve seyahatiniz renk  katacağınız eşsiz bir maceraya hazır olun. Erzurum’a geldiğinizde ziyaretçilerinin  uğrak noktası olan , varda köprüsü , ulu cami ve bebekli kilise araç kiralayarak seyahat edebilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi