Araç Kiralama

Araba Kiralama Şartları Nelerdir?

22.05.2023
İçerikler [göster]

Araba Kiralama Şartları Nelerdir?

Bir iş seyahati yada tatil planınız için araç kiralamak istiyorsunuz ama araba kiralama şartlarını biliyor musunuz? Araba kiralamak isteyenler, yeni ehliyet aldım araba kiralamak istiyorum diyenler ve uygun fiyata araç kiralama arayanların bilmesi gereken önemli araba kiralama şartları nelerdir?

  1. 1 (Bir) yılı doldurmuş geçerli sürücü belgesi (ehliyet)
    Araç kiralamak isteyenlerin öncelikli olarak minimum 1 yıl süreyi geçirmiş bir geçerli ehliyete sahip olmaları gerekmektedir. Araç segmentine göre ehliyet yaşı süresi daha büyük istenilebilmektedir.
  2. Kredi kartı
    Araç kiralama ofislerinde ödenecek tüm tutarlar (kiralama bedeli, teminat, hgs/ogs bedeli vb.) kiralayan kişi adına kayıtlı kredi kartı ile yapılmaktadır. Kiralama ofislerine başvurmadan önce kredi kartınızın yanınızda olmasına dikkat ediniz.
  3. Findeks raporu
    Araç kiralama şirketleri kiralama başlangıcından önce kiralayan kişiye ait finansal verileri sorgulamak ve kiralama öncesi finansal analiz yapmak için Findeks notuna bakmaktadır. Findeks puanı sadece baz alınmadığı gibi borç doluluk oranlarına bakılarakta kiralama şirketleri tarafından finansal analiziniz yapılabilmektedir. Geçerli bir kredi notunuzun olup olmadığını rezervasyon sonrası kiralama ofisiyle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Araç kiralama şirketleri yukarıda sayılanlara ek olarak kendi prosedürleri gereği ek belge veya bilgi talep edebilir. Detaylı bilgileri kiralama sonrası ilgili ofisle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Findeks ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak için Findeks web sitesini ziyaret edebilir, düşük olan Findeks notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz.

Tüm kiralama süreçleri ve talepleriniz için arabakirala.com.tr üzerinden bizlere online talep gönderebileceğiniz gibi 0850 888 66 55 numaralı iletişim hattımızla irtibata geçebilirsiniz.

Kategoriler: Araç Kiralama