Dünyadan

Acil Durum Çantasında Neler Bulunur?

04.03.2023
İçerikler [göster]

Acil Durum Çantasında Neler Bulunur?

Deprem, sel veya yangın gibi acil durumlar ve afetlerle karşı karşıya kalırsanız, anında yardım alamayabilirsiniz. ilk 72 saat içinde, acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı acil durum ekipleri gelene kadar saklayacak afet ve acil durum kiti sizi ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Bir afetten hemen sonra afet ve acil durum kitinin ve gerekli malzemelerle birlikte hazır bulundurulması önemlidir. Çanta ayrıca sorumlu kişi(ler) (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve gerekirse evcil hayvanınız için gerekli olan şeyleri de içermelidir. Bir afetin ardından yiyecek, içecek ve acil durum malzemeleri alabileceğiniz yerlere erişemeyebilirsiniz. 

Acil Durum Çantası

Küçük yaralanmalarınız varsa, bunları kendiniz düzeltebilirsiniz. Bu gibi durumlarda afet çantanızda tam olarak ne olması gerektiğini belirlemeniz ve çantayı kolay ulaşılabilir bir yerde tutmanız çok önemlidir. Sadece evde, iş yerinde değil, okulda ve sınıfta da afet ve acil durum kiti bulundurulmalıdır. Bunun için öğretmenle birlikte neye ihtiyacınız olabileceğini öğrenmeli ve çantayı sınıfta öğretmenin kolayca ulaşabileceği bir yerde tutmalısınız. Engelli bireylerin özel ihtiyaçları ile ilgili olarak çantanıza almanız gerekenleri unutmayınız. İçindeki yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol etmeli ve onları nasıl sağlam tutacağınızı anne babanızdan öğrenmelisiniz.

Acil Durum Çantasının içerisinde Neler Bulunur?

  • Ödemli Belgelerinin Fotokopileri
  1. Kimlik kartları
  2. Banka cüzdanı
  3. Diplomalar
  4. Tapu Ruhsat ve Sigorta belgeleri
  5. Zorunlu Deprem poliçesi
  6. Varsa Evcil Hayvan sağlık karnesi
  • Gıda
  1.  Su (Torbada en az 1 litre su bulunmalıdır. Su çantanızda ailenize yetecek kadar su olmalıdır)
  2. Kalorisi, vitamini ve karbonhidratı yüksek su kaybını önleyen, çabuk bozulmayan gıdalar (Konserve, kuru meyveler, bisküviler, tahin-pekmez, meyve suyu vb.)
  • Giyecekler
  1. Çorap
  2. İç çamaşırı
  3. Yağmurluk
  4. İklime uygun giysiler
Acil Durum Çantası Mağzemeleri
  • Hijyen Malzemeleri
  1. Sabun ve Dezenfektanlar
  2. Diş fırçası ve macunu
  3. Islak mendil
  4. Tuvalet kâğıdı
  5. Hijyenik ped
  • Diğer Malzemeler
  1. İlk yardım çantası
  2. Uyku tulumu veya battaniye
  3. Çakı, düdük, küçük makas
  4. Kâğıt, kalem
  5. Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)
  6. Not defteri

Kaç Tane Acil Durum Çantası Olması Gerekir?

Acil durum kiti eviniz, iş yeriniz gibi sürekli bulunduğunuz yerlerde olmalıdır. ilk yardım çantası; Örneğin deprem, sel veya yangın gibi durumlarda binayı boşaltmayı unutmayacağınız bir yerde bulunmalıdır. Yetişkin bebekler, çocuklar veya evcil hayvanlar için mama, çocuk bezi ve fazladan giyecek gibi ekstra ihtiyaçlar çantalara eklenir. Son olarak acil durum çantalarına koyduğunuz ilaç, yiyecek ve içecek gibi malzemeleri düzenli olarak kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelisiniz.

Kategoriler: Dünyadan